2010-04-26 16:16:09• hírek • Szatmar.ro

Úton a Kulturális Karaván

A tavalyi sikerre felbuzdulva idén ismét elindul a Szatmári Kulturális Karaván. A második kiadásához ért rendezvény április végétől május elejéig tart.

A Megyei Tanács felfigyelve arra, hogy a kulturális események nagy többsége a megyeszékhelyet érinti, tavaly úgy döntött, hogy azok számára is elviszik a művészetet, akik bár igénylik ezt, de a távolság, illetve időhiány miatt nem jutnak el a Szatmárnémetiben rendezett kiállításokra, bemutatókra.

Az események színvonaláért olyan, a Megyei Tanács adminisztrálása alá tartozó intézmények felelnek, mint a Szatmár Megyei Múzeum, Szatmár Megyei Könyvtár, a Szatmárnémeti Északi Színház, a Dinu Lipatti Állami Filharmónia, a Szatmárnémeti Művészeti Iskola, valamint a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ.

A karaván első megállója Erdődön, az Erdődi Kultúrházban volt, ahol még április 26-a és május 2-a között vehetnek részt az érdeklődők a kulturális eseményeken.

Innen Avasújvárosba költözik a művészet, ahol május 3-a és 9-i között várják a művészetre éhezőket, majd Sárközújlakon május 10-16 között, május 17-23-a között Tasnádon, illetve május 24-30-án Nagykárolyban találkozhatnak a kultúra képviselőivel. Szatmárnémetibe május 31-én érkezik meg a karaván és június 6-áig várja az érdeklődőket. A szervezők reménykednek a rendezvénysorozat további sikerében is és várják a látogatókat.


Kicsik és nagyok is érdeklődtek a művészetek iránt
Kicsik és nagyok is érdeklődtek a művészetek iránt Erdődön


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: