2013-11-04 16:14:01• hírek • Kocsis Zoltán

Utolsóként hétfőn a Nagypiac tejcsarnokát is átadták

Közel egy héttel azt követően, hogy hivatalosan is átadták a Szamos- és a Kispiac tejcsarnokait, hétfőn utolsóként a Nagypiacon is megtörtént az ünnepélyes esemény. Következik a 17-es lakónegyed piaca - erre viszont teljes felújítás vár.

„Elégedett vagyok az elvégzett munkával és a végeredménnyel. Mától kezdve európai körülmények közepette lehet majd tejet árulni, illetve vásárolni Szatmárnémeti valamennyi piacán. Kivételt képez ez alól a 17-es lakónegyed piaca, ahol előbb meg kell építenünk a tejcsarnokot. Ez és a piac teljes felújításának terve közbeszerzési liciten van éppen", jelentette ki Dorel Coica polgármester.

A Nagypiac tejcsarnokának modernizálása 39.500 lejébe került a közterület-fenntartó szolgálatnak. Akárcsak a másik két piacon, itt is illemhelyet és öltözőt alakítottak ki, gipszkartonnal vonták be a falakat és a födémet, hőszigetelő nyílászárókat szereltek be, felújították a víz, kanalizálási és elektromos hálózatot, légkondicionáló berendezést szereltek fel, a padlót epoxigyantával vonták be. Mint mindenütt, a hűtőszekrényeket és a berendezést az árusoknak kell biztosítaniuk maguknak.

A Nagypiac tejcsarnokában összesen 20 árusnak van hely egyidőben, az összes hely 50%-a van leszerződve. A mindhárom piacra érvényes árszabás szerint 1,4 lejbe kerül egy négyzetméter napi bérleti díja, valamint további 1,5 lejt kell fizetni azokon a napokon, amikor a bérlő használja is a felületet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: