2017-12-18 14:45:18• hírek • Bede Emőke

Utolsókat rúgja az Olimpia?

Fotó: Szatmár.ro archívum
Fotó: Szatmár.ro archívum

A hétfő délután tartott megyei tanácsülésen ismét előtérbe került egy hónapok, sőt lassan évek óta húzódó probléma, a Szatmárnémeti Olimpia pénzügyi helyzete.

Ahogyan arról a sajtóban már többször olvasni lehetett, a helyi labdarúgócsapat megoldhatatlan agyagi gondokkal küzködik. A különféle költségek mellett már arra sincsen elegendő pénz a kasszában, hogy a játékosok megkapják fizetésüket.
 

A kilátástalan helyzet orvoslásának reményében érkezett meg Merkli István klubelnök és a megmaradt futbalisták a megyei tanácsülésre. Utóbbiak már közel sem tesznek ki egy egész csapatot, hiszen sokan az Olimpia anyagi gondjai miatt kiszálltak.
 

„Mikor elfoglaltuk tanácsosi székünket, azt is vállaltuk, hogy olyan helyzetekben hozunk döntéseket, amelyek nem pont tetszésünk szerintiek. Most íme, itt állunk egy kilátástalan helyzet előtt, melyet akkor is meg kell oldani, ha nem szeretjük mindannyian a futballt” –kezdte mondanivalóját Horvat Alexandru megyei tanácsos. A szociáldemokrata Horvat szerint a megyei tanácsosok saját felelősségüknek kell érezzék az Olimpia megsegítését, nem hagyhatják a város egyik jelképét elveszni.
 

A játékosok immár hét hónapja nem kaptak fizetést, emiatt több játékos ott is hagyta a csapatot. Az összesen 104 gyermekkel foglalkozó edzők ugyancsak pénz nélkül maradtak. A fizetésekből felhalmozódott hátralék összege nem kevesebb mint 633,000 lej.
 

A Szatmár Megyei Tanács elnöke türelmesen végighallgatta a panaszosok mondandóját, majd rövid és világos válasszal utasította el kérésüket. „Én mindent megtettem, ami jogilag lehetséges, hogy megoldjuk a helyzetet. De mindenki értse meg, nem tehetek az ügyben olyan lépéseket, melyekért engem is és önöket is törvény elé állítanának” –mondta Pataki. „Az Olimpia jelenleg a nagylelkű szurkolók és a szponzorok kezében van. Velük kell megoldást keresni. A Szatmár Megyei Tanács addig nem nyújthat újabb segítséget, míg a könyvelésben olyan összegek szerepelnek, amelyekkel senki nem tud elszámolni.”


Hogy miként teremti elő az Olimpia a szükséges pénzösszeget, azt még nehéz volna megmondani. Annyi azonban bizonyos, hogy a folyamatos pontlevonások miatt a tabella legaljára került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: