2011-01-07 15:13:54• hírek • Szatmar.ro

Utolsó percig büntettek

Nem volt hiány az ellenőrzésekben a tavalyi év utolsó hónapjában, tudtuk meg az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetőjétől Maurer Dorin Gheorghetől.

Összesen 788 ellenőrzést hajtottak végre az igazgatóság munkatársai a decemberi hónapban, amelynek során a lakosság háztartását vizsgálták. Az esetek többségében nem találtak kihágásokat, 5 esetben azonban büntetéseket osztottak, összesen 10 000 lej értékben.

Megyei szinten 16 031 trichinoszkópos vizsgálatot hajtottak végre, ebből 2 802 esetben szintén a lakosság háztartásából vették a mintákat. Ezekből csupán 7 esetben bizonyosodott be, hogy fertőzöttek.
A vörös húst feldolgozó üzemek közül nyolcat, a vörös húst előállító vágóhidak közül egyet, a szárnyas húst feldolgozó üzemek közül szintén egyet, a tejfeldolgozó üzemek közül hatot, a tejgyűjtő központokból pedig huszonegyet ellenőriztek.

Az ellenőrök nem hagyták ki a piactereket, illetve csarnokokat, a mészárszékeket, éttermeket, pizzázókat és a gyorsétteremeket sem ellenőrzésükből.
A cukrászdák közül tizenegyet, az élelmiszerboltokból kétszázhetvennyolcat, a bevásárlóközpontok közül nyolcat, az élelmiszerraktárak közül pedig huszonhármat vizsgáltak meg.

A legtöbb esetben a kihágást az állatorvosok késedelme jelentette a sertések kötelező bejelentését illetően, valamint az áruba bocsájtott élelmiszerek hiányos félcímkézése.
Maurer közölte, az ellenőrzéseket a továbbiakban is folytatják annak érdekében, hogy megelőzzék a különböző betegségek elterjedését.


Büntettek az ellenőrök
Büntettek az ellenőrök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: