2014-05-21 13:22:39• hírek • (x)

Utolsó napok a 2% felajánlására!

Már csupán néhány nap van hátra, hogy, aki még nem tette meg, az felajánlja jövedelemadója 2%-át egy általa választott nemes cél érdekében. A 2% felajánlása senki számára nem jelent plusz költséget, hanem a 2013-as évi adójának egy kicsiny részét, amelyet egyébként az államnak fizetne be.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet ebben az évben az idősek javára gyűjti a jövedelemadó 2%-át, a következő üzenettel fordulva minden felajánlóhoz: „Gondoskodás - Szeretet, hogy minden idősnek legyen családja! - jövedelemadója 2%-val egy idős ember számára egy havi közösségi szolgáltatást biztosít a házi beteggondozó központok által."

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi beteggondozó központjai évente több mint 1000 idősnek biztosítanak ellátást. Az egészségügyi és ápolási szolgáltatásokon kivül, a tavalyi év folyamán, több mint 450 idősnek biztosítottak közösségi szolgáltatásokat, amelyek által igyekeztek enyhíteni az egyedüllétük terhein.

Segítenek a háztartásban, átvállalják az ágynemű mosását és vasalását, segítenek a takarításban, a tűzifa beszerzésében, az étel elkészítésében, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, információkat biztosítanak a jogaikat illetően, arról, hogy hogyan juthatnak engedményesen vagy ingyen gyógyászati segédeszközökhöz, valamint arról, hogy milyen elérhető, alternatív ellátási lehetősegek vannak.

Aki támogatni szeretné a Szervezet által működtetett házi beteggondozó központokat és ez által az időseket, az megteheti a 230-as formanyomtatvány kitöltésével, amelyet 2014 május 25-ig kell eljuttatnia a lakhelyéhez tartozó adóhivatalba. A formanyomtatvány I.-es pontját kell kitölteni a személyes adatokkal és a III.2-es ponthoz a következő adatokat kell bevezetni: Asociaţia Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare, Cod fiscal RO 4960929, Számlaszám: RO 80 RNCB 0221011282140001

2013-ban, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a jövedelemadó 2%-ból összesen 32.272 lejt gyűjtött. Az összeget a szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermekek és fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére, fejlődésére szánta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: