2011-08-12 16:37:51• hírek • Szatmar.ro

Papírforma: győzött és kikapott a VSK

Pénteken kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szatmár kupa elnevezésű felkészülési férfi kézilabda torna, amelyen az élvonalbeli Kolozsvár és a második osztályba idén kiesett Nagybányai Minaur mellett a Szatmárnémeti VSK két együttessel is képviseltette magát. Amint az várható volt, a házigazdák első csapata sima győzelmet aratott, a cserék viszont csak szoros meccsen kaptak ki.

A nyitómérkőzésen a VSK első számú együttese a szomszédvár rivális csapatával, a Nagybányai Minaurral csapott össze. A vendégeknél több ismerős arcot is lehetett látni, hisz Ioan Gerhard korábban a VSK-nak is volt az edzője, míg Cioroiu, Ferent és Rogoz játékosként szolgálta korábban a szatmáriakat.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, a VSK csak hét perc után vette át a vezetés (5-4-re), igaz, amint az később kiderült, végleg. A szünetben 17-14-re vezetettek a hazaiak, ám a pihenő után Oláh János négy góljának is köszönhetően gyorsan 26-18-as előnyre tett szert a VSK. Ez a különbség már nem nőtt a meccs végéig, így Palkó János és Nicolae Istate tanítványai 32-25 arányú győzelmet arattak.

A második mérkőzésen a VSK második csapata a Kolozsvárral csapott össze. Bár a „II"-ben több olyan játékos is pályára lépett, aki a „nagy csapatban" is lehetőséget kapott, a hazaiak jól tartották magukat és csak két gólos (36-34) vereséget szenvedtek élvonalbeli ellenfelükkel szemben.

A torna péntek este a Nagybánya - Kolozsvár és a két VSK összecsapásával folytatódik, míg szombaton a VSK II - Nagybánya (9.30) és a VSK - Kolozsvár (11.30) mérkőzésekre kerül sor.

Szatmár Kupa:
Szatmárnémeti VSK I-Nagybányai HC Minaur 32-25 (17-14)
A szatmári gólszerzők: Oláh 6, Liberţ 6, Sas 4, Mateiaş 3, Surducan 3, Bejinariu 3, Dinescu 2, Gălan 2, Tcaciuc 2, Bulatovics 1
Játszott még: Munea, Panazan, Teremi.


Kolozsvári U Transilvania-Szatmárnémeti VSK II 36-34
(20-16)
A szatmári gólszerzők: Jurj 6, Mateş 6, Mateiaş 6, Bulatovics 5, Varga 3, Munea 3, Tcaciuc 2, Pop 1, Purcărea 1
Játszott még: Bejinariu, Oşvat, Pogyină, Erdős

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: