2011-08-13 15:10:49• hírek • Kocsis Zoltán

Utolsó másodpercekben dőlt el a meccs, tornagyőztes a VSK

Szatmárnémetiben marad a Szatmár kupa elnevezésű férfi kézilabda kupa, miután a VSK egy végletekig kiélezett meccsen 28-28-as döntetlent ért el a Kolozsvárral szemben. Bár a két gárda ugyanannyi pontot szerzett, a hazaiaknak jobb volt a gólkülönbségük és ez tornagyőzelmet ért.

Mivel mindkét együttes megnyerte a korábbi két meccsét, így az utolsónak maradt VSK - Kolozsvár összecsapás tulajdonképpen a Szatmár kupa döntőjének bizonyult. A két élvonalbeli gárda pedig hatalmas csatát vívott egymással a szép számú közönség előtt. A csapatok fej fej mellett haladtak, bizonyítja ezt, hogy a szünetben „csak" 14-12-re vezettek a hazaiak. A pihenő után előbb meglépett három gólra a VSK (16-13), ám ezt követően a kolozsváriak is vezettek (26-24) egy ideig.

Az utolsó pillanatok elképesztően izgalmasra sikeredtek, hisz tíz másodperccel a vége előtt a VSK megszerezte a vezetést, ám a Kolozsvárnak még így is maradt ideje az egyenlítésre, így 28-28 lett a vége. Ez pedig azt jelentette, hogy a szatmáriak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megnyerték a Szatmár kupát a Kolozsvár, a Nagybánya és a VSK II. előtt.

A győzteseknek járó oklevél és trófea mellett Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester, a VSK igazgatótanácsának az elnöke különdíjakat is kiosztott: a kolozsvári Alin Bondar lett a torna legjobb játékosa, a szatmári Teremi László a legjobb kapus, a nagybányai Raul Ferent pedig a gólkirály.

Kereskényi Gábor a díjátadások után elmondta, hogy a torna remekül szolgálta a VSK felkészülését, mivel kiegyenlített meccseket játszhattak a fiúk. „Főleg az utolsó találkozó volt parázs, ám ennek köszönhetően pontosan láthatjuk, hogy hol tartunk, hogy mik a hiányosságaink. Összességében szerintem jó irányba haladunk", mondta. Az újak közül Kereskényi elsősorban Dinescut dicsérte, elmondása szerint neki sikerült a legjobban a beilleszkedés. Rajta kívül a beállósok teljesítményét emelte még ki a sportvezető.

A VSK-ra jövő hétvégén egy újabb, még erősebb felkészülési torna vár, akkor Palkó János és Nicolae Istrate tanítványai Kolozsváron a házigazdák mellett a Panduriival és a Dinamóval mérhetik össze erejüket.

A Szatmár kupa eredményei:
I. forduló:
VSK
- Nagybánya 32-25
Kolozsvár - VSK II 36-34
II. forduló:
Kolozsvár - Nagybánya 32-27
VSK - VSK II 29-26
III. forduló:
Nagybánya - VSK II 33-31
VSK - Kolozsvár 28-28

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: