2009-05-26 15:44:31• hírek • Parajdi Andrea

Utolsó fázisban

A Szatmár Megyei Tanács által benyújtott projektek közül kettőt pozitívan bíráltak el a napokban. Minden valószínűség szerint finanszírozás nyer a Szatmári körutak és a Nemzetközi Pálinkafesztivál pályázata is.

Mint már arról beszámoltunk turizmusfejlesztés céljából nyújtotta be a Megyei Tanács a Szatmári körutak elnevezésű projektek, amely egy három körutat magában foglaló marketing terven alapszik.

Az egyik tematikus körút „Az elmúlt idők nyomdokain" vezetné végig a turistákat, a másik Szatmári hagyományok és szokások címmel a régi életmódot kívánja bemutatni, míg a harmadik a Szatmár, az egészség forrásaként megnevezett körút, a termálvizes fürdők megismertetésére épül.

Ezzel párhuzamosan a megye hagyományaink népszerűsítése érdekében benyújtották a Nemzetközi Pálinkafesztivál projektjét is, amely szintén most ment át az elbíráláson. A közel 1 millió lejes projekt lehetővé teszi egy három napos nemzetközi pálinkafesztivál két alkalommal történő megszervezését. A projekt leírása szerint a Pálinkafesztivált egyszerre két helyszínen a Kossuth kertben és Avasfelsőfaluban is megszerveznék.

Immár mindkét projekt az utolsó fázisához érkezett, ugyanis még az van hátra, hogy a minisztériumtól helyszíni szemlére kiküldjenek egy csoport, amely ellenőrzi a pályázatban leírtakat. Ha nem találnak kivetnivalót, aláírhatják a finanszírozási szerződést - tudtuk meg Pataki Csabától, a Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetőjétől.


Nemzetközi Pálinkafesztivál szervezésére 1 millió lejt nyerhet a Megyei Tanács
Nemzetközi Pálinkafesztivál szervezésére 1 millió lejt nyerhet a Megyei Tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: