2012-09-26 13:31:33• hírek • Szatmár.ro

Utolsó Indián-hétvége a Fonó-házban

Az Aranykapu Fonó-Házban a szeptemberi hónap az indián kultúrával való ismerkedés jegyében telt.

Mindazok a gyerekek, akik érdeklődnek e térben távoli, ám szellemiségben hozzánk nagyon is közeli nép hagyománya iránt, az elmúlt hetekben tanulságos tevékenységekben vehettek részt, melyeknek során számos olyan - természetes anyagokat, hagyományos technikákat alkalmazó - használati- és dísztárgy, valamint az indián hitvilághoz kapcsolódó kultikus tárgy született, melyhez hasonlót egykor különböző indián törzsek is készítettek.

Ezen a hétvégén utolsó alkalommal lesz lehetőségük az alkotó kedvű gyerekeknek bepillantani e különös nép világába. A kisiskolás (I-IV osztályos) gyermekek péntek délután új időpontban, ezúttal 18 órai kezdettel álomfogó készítésébe kapcsolódhatnak be, a kisebbeket (4-7 évesek) pedig a már megszokott szombat délelőtti, 11 órakor kezdődő foglalkozásra várják: ekkor apró totemoszlopokat készíthetnek majd agyagból.

A kézműves foglalkozások helyszíne továbbra is a Toldi (Nicolaie Iorga) utca 52. szám alatti Aranykapu Fonó-Ház, a hozzájárulás alkalmanként 10 lej egy gyermek számára.  A szervezők szeretettel várják a régi és új tanoncokat!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: