2014-03-14 22:03:55• hírek • Kocsis Zoltán

Óváriban kezdődik a faültetés hava

Több mint 200.000 facsemetét készül kiültetni idén Szatmár megyében a megyei tanács és a megyei környezetvédelmi ügynökség. Az első tucatnyi bükk Óváriban kerül örökös helyére.

Március 17-én, hétfő délelőtt 15 bükkfát ültetnek el a megyei tanács, a környezetvédelmi ügynökség valamint az erdészeti hivatal képviselői illetve szakemberei Óváriban, a Stefánia gyerekotthon elé. A csemetéken kívül tizenhat tőkét is kihelyeznek, kialakítva ezzel egy kisebbfajta zöld oázist. A növekedő csemeték között, a tőkéken üldögélve remélhetőleg a következő nemzedék is megismeri majd a természet értékeit és megérti a természetvédelem fontosságát.

A hétfői ültetés azonban csak a nyitánya annak a nagyszabású akciónak, amit a megyei tanács, a környezetvédelmi ügynökség és az erdészeti hivatal közösen bonyolít le az „erdők havában", azaz március 15. és április 15. között. Ennek keretein belül húsz hektáron összesen 209.600 csemetét ültetnek el megyeszerte összesen 21 településen - elsősorban a régi, immár használaton kívüli szeméttelepek, szemétgödrög fölé.

Az elkövetkező egy hónapban fákat ültetnek tehát Tarsolcon, Erdődön, Pusztadarócon, Kökényesden, Kálmándon, Kaplonyban, Érkáváson, Mezőfényen, Hadadon, Gencsen, Újtanyán, Vadaspusztán, Krasznabélteken, Mezőteremen, Majtényban, Szoporon, Csanáloson, Kányaházán, Gércén, Halmiban, Turcon, Túrterebesen és Sárközújlakon.

A csemeték megvásárlásához a megyei tanács biztosította az anyaggi fedezetet. Elültetésüknél az erdészeti hivatal szakemberei asszisztálnak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: