2012-05-31 15:55:59• hírek • Kocsis Zoltán

Utoljára ült össze jelenlegi felállásában a városi tanács

Utoljára ült össze jelenlegi felállásában a Szatmárnémeti Városi Tanács, az ülés ennek ellenére egyáltalán nem volt ünnepi: a városatyáknak közel két tucat tervezetről kellett dönteniük.

Amint az várható volt, a városi tanács jóváhagyta Ilyés Gyula tervezetét, mely szerint jövőre sem kell nagyobb helyi adót és illetéket fizetniük a szatmárnémetieknek. Erre azért volt szükség, mert törvény írja elő: minden önkormányzatnak május utolsó napjáig döntenie kell a következő esztendő adóstratégiájáról.

A tanács jóváhagyta az ipari park mellett kialakított kutyamenhely működési feltételeit is. A kétezer négyzetméter alapterületű telken és a rajta található 341 négyzetméter alapterületű épületben a Free Life alapítvány által sterilizált kutyákat helyezik majd el.

Az állatvédő szervezet önkéntesei továbbra is a Kossuth-kert hátsó bejárata melletti Sterilizáló Központban ivartalanítja a gazdátlan állatokat, ám ezt követően nem engedik őket ismét szabadon, hanem a menhelyre szállítják. A kutyák ellátását, élelmezését, gondozását az alapítvány önkéntesei végzik, a polgármesteri hivatal csak az ingatlant biztosítja számukra és a sterilizálás költségeit fedezi.

A döntnökök elfogadták az Iparosotthon rehabilitálásának és a Szamos jobb partján lévő töltésen építendő bicikliút technikai-gazdasági mutatóit. Ezek szerint a múlt század elején épített műemléképület felújítása a tervek szerint 3,62 millió lejbe, míg a 6,9 kilométer kerékpárút megépítése 778,34 ezer euróba kerül. Mindkét befektetést uniós támogatással hajtja végre az önkormányzat.

A tanácsosok áldásukat adták az iskolai fogorvosi rendelők hálózatának kialakítására is, procedurális hiányosságok miatt elhalasztották ugyanakkor a döntést a vasúti pályaudvar mellett, a Grivitei utca 1. szám alatt álló épület esetében, ahol a Horizont kft egy hotelt szeretne létrehozni.

Az ülés krónikájához tartozik a négy éves ciklus méltánytalan lezárása is. Dorel Coica, miután mézes-mázos hangon boldog-boldogtalannak köszönetet mondott a közös munkáért, egyszerűen felállt az asztaltól és ott hagyta a kollégáit, kaján mosollyal kijelentve, hogy sok dolga van a kampány miatt. Az USL jelöltjének viselkedése ismét tanúbizonyságot tett modoráról és a kollégái iránti tiszteletéről. Pontosabban ezek hiányáról. Talán attól félt, hogy személyesen kell elismernie: nem mert kiállni közvitára a jelenlegi polgármesterrel!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: