2012-02-16 09:14:15• hírek • Kocsis Zoltán

Útnak indult a szatmáriak adománya dél felé

Szerdán véget ért a Szatmár Megyei Tanács, a Prefektúra és a Szatmár Megyei Vöröskereszt közös gyűjtési akciója, csütörtök reggel pedig útjára is indult a két katonai teherautó az ország déli részei felé. Pontosabban Aranyosgyéresig.

A három megnevezett intézmény négy napos gyűjtési akciója során a szatmáriak 8234 kilogrammnyi adományt gyűjtöttek az ország déli részén, a hó fogságában szenvedők megsegítésére. Az adomány legnagyobb részét a romlandó élelmiszerek tették ki: 4,6 tonna gyűlt lisztből, májkrémből, kukoricadarából, grízből, tésztákból. A nem romlandó élelmiszerek, mint például a cukor, a rizs vagy a konzervek, 1967 kilogrammot tettek ki. A rakomány jelentős részét képezte az ivóvíz és az üdítők is: 1118 liter gyűlt belőle. Közel fél ezer liter étolaj, 24 kilogramm gyümölcs és édesség továbbá három kilogramm háztartási szer (mosópor, szappanok) is a rakomány részét képezte.

A két DAC típusú katonai teherautó csütörtök reggel fél kilenckor indult útnak a Petőfi Sándor utcában található katonai központból. Útjuk az aranyosgyéresi légibázisig tart, ahonnan a rakományt repülőgépekkel szállítják tovább a déli megyékbe.

Mint ismeretes, a Szatmár Megyei Tanács, a Prefektúra és a Szatmár Megyei Vöröskereszt február 12-én indította el közös segélygyűjtési akcióját, melynek célja az ország déli megyéinek, Vrancea, Buzau, Ialomita és Calarasi hó fogságába került lakosságának megsegítése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: