2008-04-16 10:44:58• hírek • Szatmar.ro

Az Egyesült Államokba látogatott a pápa

benedek_papaA látogatáson a pápa többek között a 81. születésnapját is megünnepli.

Egy teljes hetet tölt el az Egyesült Államokban XVI. Benedek pápa. Az egyházfőt George Bush fogadta a repülőtéren, ami már csak azért is érdekes, mert az amerikai elnök eddig egyetlen vendégének sem tett ilyen gesztust.

A pápa korábban a repülőgépen azt mondta, hogy szégyenkezik egyes papok szexuális visszaélései miatt, a jelenség ellen mindent meg fog tenni. Az amerikai katolikus egyházat 2002-ben megrázó szexbotrányok után a helyi egyházmegyék eddig kétmilliárd dollár kártérítést fizettek.

A pápának Washingtonban és New Yorkban van programja. Ma délelőtt tart eszmecserét Bush elnökkel, a Fehér Ház közlése szerint az emberi jogokról, a szélsőségesek elleni küzdelem fontosságáról, a vallási türelemről és valószínűleg Irakról is. XVI. Benedek az amerikai elnökével homlokegyenest ellenkező álláspontot képvisel; ő ugyanis abszolút ellenzi ezt az iraki háborút.

 
A pápa egyébként ma ünnepli a 81. születésnapját, s tiszteletére Bush elnök a Fehér Házban vacsorát ad, amelyen azonban maga a Szentatya nem vesz részt, a pápa ugyanis nem szokott vacsoravendég lenni, még abban az esetben sem, ha a vendéglátó nagyon magas rangú. Ehelyett Benedek papokkal találkozik s együtt imádkoznak.

S.B. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: