2008-11-13 16:27:43• hírek • Parajdi Andrea

Útmodernizálásra pályáznak

Pénteken nyújtják be a Regionális Operatív Program keretében az első projektet, amely húsz kilométeres megyei útszakasz felújítását eredményezi majd.

A Megyei Tanács csütörtöki ülésén jóváhagyták a tanácsosok azt a három határozati pontot, amely Avasfelsőfalu és Turc közti, húsz kilométeres útszakasz felújítására készített pályázatot érintette. -Ez a jóváhagyás volt az utolsó lépés, amely még kellett ahhoz, hogy pénteken benyújthassuk a Regionális Operatív Program keretében az első pályázatunkat. Reményeink szerint két-három héten belül aláírhatjuk a finanszírozási szerződést -tájékoztatott Csehi Árpád, megyei tanácselnök.

A Szatmár Megyei Tanács, a Regionális Operatív Program által a 194-es útszakasz modernizálására is szeretne támogatást szerezni. - A napokban nyújtjuk be igénylésünket a leendő szemétgödörhöz vezető út, pontosabban Nagymajtényról, Gilvácson át egészen Zsadány közeléig terjedő útszakasz rehabilitációjára. Ez egy tíz kilométeres útszakasz, amelyet megpróbálunk szintén ebből a finanszírozásból  felújítani - fűzte hozzá Csehi.

A tanácsülésen továbbá arról is döntés született, hogy beiktatnak egy új buszjáratot, amely Krasznabéltek és Magyargéres között közlekedik majd. A tanácselnök az ülésen elmondta, szeretné ha a helyi tanácsok jeleznék, ha valahol még van igény útvonalbővítésre.

A csütörtöki tanácsülés egy másik fontos történése, hogy felmentették Stier Péter RMDSZ-es tanácsost, ugyanis ő lett az Északi Színház Harag György Társulatának gazdasági igazgatója. Helyét Veres István foglalta el, aki korábban már betöltötte ezt a funkciót.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: