2015-07-22 12:58:43• hírek • Szatmár.ro

Útlezárásokra lehet számítani az Árpád utcában

Már a szerdai nap reggelén lezárták az Árpád (Vasile Lucaciu) utca egy szakaszát, ahol a szennyvízhálózat cseréjén dolgoznak az Apaserv által megbízott cég munkatársai. A tervek szerint több szakaszban lesz lezárva a forgalmas utca. A lezárást megelőzően nem hívták fel a környéken lakók figyelmét arra, mi vár rájuk.

Meglehetősen forgalmas utca az Árpád utca: reggeltől estig autók jönnek-mennek ezen, szép számmal, ezért is érinthet kellemetlenül rengeteg szatmárit a szerda reggel megkezdett útlezárás-sorozat. Az Apaserv által megbízott cég emberei teljes hosszában lezárták a Kisfaludy (Cardinal Iuliu Hossu) utcától a Vajda János (Simion Barnutiu) utcáig terjedő útszakaszt, ám a munkások elmondása szerint a következő hetekben az utca többi részében is nehezebb lesz a közlekedés. Az utcában dolgozók egyébként az Apaserv 100 millió eurós pályázatának keretében bontják fel az aszfaltot és cserélik ki a szennyvízhálózat csöveit.

Az Apaservet is megkerestük az ügyben: megtudtuk, amint a lezárt szakaszon végeztek, felbontják az utca azon részét is, ahol zöldövezet választja el a sávokat. Itt egyszerre zárják le az egy oldalon levő mindkét sávot és addig a másik oldalon fognak két irányba közlekedni az autók, ahogyan ez az útburkolat cseréjekor is történt annak idején.

Több Facebook-csoportban is szóvá tették a lakosok, illetve Maskulik Csaba RMDSZ-es tanácsos, hogy az utca lezárásáról nem ártott volna értesíteni az ott lakókat.

Amúgy nincs az utóbbi időben könnyű életük az Árpád utca lakóinak - leginkább bosszúságot jelentenek számukra a modernizálási munkálatok. Annak idején az utca felújításakor egy részen többször is aszfaltozni kellett, az elvégzett munka silány minősége miatt. Tavaly leaszfaltozták a járdákat, amit idén különböző munkálatok miatt felbontottak, most pedig a relatív jó minőségű útburkokatot vágják fel az utcában.

Lezárták az Árpád - Vasile Lucaciu - utca egy részét

Lezárták az Árpád - Vasile Lucaciu - utca egy részét

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: