2011-07-20 12:28:04• hírek • Kocsis Zoltán

Útlezárás várható a régi központban

Bár Ilyés Gyula polgármester korábban többször is kijelentette, hogy anyagi okok miatt idén már több utat nem tudnak renoválni, a nyár második felében mégis több helyütt is komoly felújításokra lehet számítani.

Amint a polgármester elmondta, a város vezetőségének sikerült megegyeznie a Tehnic Asist és a Construcţii Drumuri cégekkel, hogy azok már most munkához lássanak, ám a fizetséget csak jövő tavasszal kapják meg. „Ez két szempontból is előnyös: egyrészt, mert így tavaszig használhatjuk a felújított utakat, másrészt mert kiküszöböljük az inflációs hatásokat", magyarázta Ilyés.

A legjelentősebb munkát a régi központban végzik majd, ahol rehabilitálásra kerül az útburkolat a Bódi Villától a zsidó korzón át az ún. „Fehér házig". „Tervben volt a Szabadság tér teljes felújítása, ám anyagi okok miatt idén csak erre a felére kerül sor", mondta a polgármester.

Augusztus közepéig befejezik a Constelatiei utca melletti parkoló kiépítését is, ahol egy 1250 négyzetméteres parkolót alakítanak ki, ahol mintegy száz autó fér majd el. Szintén a 16-os lakónegyeddel kapcsolatos hír, hogy a Közlekedési Bizottság asztalán van bizonyos utcákat érintő parkolási tilalom tervezete. (Ugyanez a helyzet mellesleg a Wolfenbüttel utcával is).



Szintén nagyobb volumenű munka vár a Soarelui negyedre, míg a város északi részén új aszfaltburkolatot kap a Bolyai és a Ion I.C. Bratianu utca. Mivel a Károlyi utat jövőre teljes egészében felújítják, így idén csak karbantartási munkálatokat végeznek el rajta, míg Körtvélyesen a tervek szerint kicsit „helyrepofoznak" egy-két utcát. „Az ideális lenne ezeket is leaszfaltozni, de erről egyelőre álmodni se merünk", mondta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: