2010-08-05 09:16:43• hírek • Szatmár.ro

Hadadi templomavató

Vasárnap felavatják a megújult hadadi evangélikus templomot.

Augusztus 8-án, vasárnap avatási ünnepséget tartanak Hadadon, abból az alkalomból, hogy az elszármazottaknak köszönhetően teljesen megújult a helyi evangélikus templom. A rendezvény 10 órakor, ünnepi istentisztelettel kezdődik, a köszöntő beszédek után a résztvevőket ünnepi ebéddel várják.

Hadadon évtizedekkel ezelőtt erős, németajkú evangélikus közösség élt - fénykorában összesen 700 lelket számlált ez a gyülekezet. A kivándorlási áradat következtében jelenleg mindössze tizenöt egyháztag él a szülőfaluban. Azt, hogy a Németországban, Kanadában, Amerikai Egyesült államokban, Izraelben élő hadadiak nem felejtették el, honnan indultak, bizonyítja a lelkes felajánlás és a látványos megvalósítás.

A hadadi evangélikus templomot az összedőlés fenyegette három évvel ezelőtt - a torony dőlésnek indult, a falak repedezettek voltak, a tetőn becsepegett az eső. Az elszármazott hadadiak pár éve összefogtak, és alapítványt hoztak létre: a szóban forgó civil szervezet célja a település szülötteinek az összetartása, a falu támogatása.

Adatbázist is készítettek az elvándorolt hadadiakról: ebből kiderül, hogy jelenleg ezer, Hadadról elszármazott család él a világ számos részén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: