2009-06-24 16:02:36• hírek • Gozner Gertrud

Útlezárás a Vasile Lucaciu sugárúton

Csütörtökön, június 25-én útjavítási munkálatok kezdődnek a Vasile Lucaciu sugárút Romana tér felől a Traian sugárút felé vezető sávján. A javítás ideje alatt a teljes sáv le lesz zárva, és kétirányú lesz a forgalom az I.C. Bratianu sugárúttól a Romana tér felé vezető útszakaszán.

A javítások egy lejébe sem kerülnek a városkasszának - tudtuk meg Gheorghe Munteanu-tól, Közterületfenntartó Szolgálat szakemberétől, mivel az elvégzett munkálatok még garanciában vannak. A Lucaciu sugárút modernizálást tavaly nyáron fejeztek be, de a tél óta kisebb-nagyobb gödrök éktelenkednek az aszfaltban. A javításokat végző magyarországi cég két éves garanciát vállalt a munkálatokért, ezért a teljes felújítás költsége az ő zsebüket terheli - fejtette ki a szakember.

Amint Munteanu lapunknak elmondta, maga a cég kérte és időzítette a javítási munkálatokat erre az időszakra. Előzetes tervek szerint az útlezárás tíz napig fog tartani, kivéve ha a kedvezőtlen, esős időjárás hátráltatni fogja a munka menetét. Az újabb aszfaltréteg körülbelül 30 ezer lejébe kerül a cégnek. A szerződésben megállapított összeg három százaléka biztosítékként van letétbe helyezve a bankban, és addig nem fizeti ki a város a cégnek, amíg a javítások meg nem történnek - magyarázta Munteanu.

Ha két éven belül nem szorul újabb javításra a cég által kivitelezett szakasz, akkor jut birtokába a szerződésben előírt teljes összegnek. Tavasz folyamán a polgármesteri hivatal mintegy 15 olyan utcát nevezett meg, amelyeknek a burkolata tavaly lett felújítva, azonban az aszfalton már most kátyúk jelentkeztek.


Az útszakaszt tavaly modernizálták, de már most tele van kátyúkkal.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: