2010-07-30 13:53:48• hírek • Póti Orsolya

Ugrásszerűen nőtt az útlevélkérelmek száma

A nyári hónapokban duplájára nőtt az útlevél-kérelmek száma. Legtöbben a 2009-től bevezetett  elektronikus útlevelet igénylik.

Ugrásszerűen nőtt az útlevélkérelmek száma: a megyeközpont útlevélosztály naponta százharminc kérelem érkezik, míg a téli hónapokban naponta ötven és hatvan között mozgott a kérelmezők száma. A hirtelen növekedés miatt meghosszabbították az ügyfélfogadás programját: hétköznaponként 8.30-tól este 18 óráig várják a kérelmezőket. Minden hónap utolsó péntekén a hatóságon nincs közönségszolgálat.

"Az állam két típusú útlevelet állít ki: a hatóságokon ideiglenes és elektronikus útlevelet kérelmezhetünk. Az ideiglenes útlevél egy évig érvényes, és három napon belül kiválthatja a kérelmező. A kincstárban két illetéket kell befizetni 32 lej és 100 lej értékben, valamint a CEC Bankban 84 lejt. Az elektronikus útlevél hat éves korig három évig érvényes, és hat év felett öt évig. A kérelmezők ezért a kincstárba 32 lejt, míg a CEC Bankba 244 lej kell befizessenek. A legtöbben ezt a típusú útlevelet igénylik." - tájékoztatta portálunkat az útlevélhatóság egyik munkatársa.

A 14 év alatti kiskorúak kérelméhez csatolni kell az eredeti születési anyakönyvi kivonatot és ennek másolatát, a szülők eredeti személyazonossági igazolványát és ezek másolatát, a gyermek előző útlevelét (ha volt), és a CEC Bankban és a kincstárban a kiskorú nevére kell az illetékeket befizetni.

Ha felnőttek igényelnek úti okmányt, akkor az eredeti személyazonossági igazolványra, és ennek másolatára, az érvénytelen útlevélre, valamint a kincstárban és a CEC Bankban befizetett illetékekre van szükség az igényléshez.


A nyári hónapokban egyre többen ígényelnek útlevelet
A nyári hónapokban egyre többen igényelnek úti okmányt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: