2018-12-18 12:43:52• hírek • Közlemény

Útkészítők az adventi SZIKÉN

Szigetlankán tartotta ez év utolsó ifjúsági istentiszteletét a SZIKE. Az adventi alkalmon útkészítésre buzdították a fiatalokat, s nem feltétlenül a frissen lezúduló hó eltakarítására gondoltak.

A vasárnap 17 órától Szigetlanka református templomában Rácz Ervin helyi lelkipásztor köszöntése után a Szegletkő nevű együttes csapott a húrokba, billentyűkbe, cintányérokba és szólított fel örvendezésre.

 

„A pusztában készítsétek az Úrnak útát, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek!” – olvasta Ézsaiás Próféta Könyve 40. Fejezetéből az Igét Jobb Domokos ombodi lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági előadó tanácsosa. Az igehirdető mindenekelőtt vigasztalta és vigasztalása szólította fel a gyülekezetet. Az Ige ugyanakkor bátorított arra, hogy hozzá kell fogni az útkészítéshez. Nemcsak hangolódni, hanem sürgősen készülni, utat készíteni is kell. Ugyanakkor ebben a készülésben, az adventi időszakában is kell látnunk a kereszten minket átölelni kész Jézust. Tapasztaljuk meg, hogy Isten szeret bennünket, aki arra bátorit, hogyha hiszünk benne, ezt a szeretetet adjuk tovább.

 

Isten, – aki a legnagyobb rendező, az életünket is jól szervezi, ha rá bízzuk, – úgy adta, hogy a Szegletkő az igehirdetésre válaszolva a következő szövegű éneket tanitotta meg a jelenlevőknek: „Minden völgy, szakadék./ Legyen feltöltve ma még,/ Minden hegy és halom/ Omoljon szét! Mert egy szó kiált a pusztákon át: Hamar készítsétek az Úrnak útját:// Elhagyott földeken/ Ösvényt egyengessetek,/ Minden rögös út/ simává legyen!/ És ha majd minden kész,/ Jön a rég várt segítség,/ Minden szem látja majd/ Az Úr dicsőségét.”

 

Az öröm vasárnapján, a decemberi SZIKÉN tehát erőt kapott a gyülekezet az útkészítésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: