2011-04-21 12:36:17• hírek • Kocsis Zoltán

Útjavítások a 15-ösben is

Amint arról már több alkalommal is beszámoltunk, a Polgármesteri Hivatal a 2011-es esztendőt a 16-os lakónegyed felújításának „szentelte": az átfogó rehabilitálási munkálatok következtében a Szatmárnémeti legnagyobb negyedének képe jelentős változáson esik majd át. Ennek ellenére a város vezetői „nem áldozták be" teljesen a település többi részét sem, májusban több helyen is komoly felújítási munkálatok kezdődnek.

Ami a 16-os lakónegyedet illeti, Ilyés Gyula polgármester sajtótájékoztatón mutatta be az eddigi munkálatokat valamint felvázolta a további ütemtervet. Ezek szerint az elmúlt két évben a garázsok lebontásával és a területek racionálisabb kihasználásával 700 új parkolóhely jött létre. Ez a folyamat ugyanakkor még nem ért véget, hisz az Universului sétány, az Aurora sétány, az Astronautilor utca valamint a Muncii körút környékén 60 garázs lebontásával további 117 parkolóhelyet hoznak létre. A Maciesului, a Zenit és a Crizantemei utcák környéki garázsokra szintén hasonló sors vár, itt 100 parkolóhelyet alakítanának ki.

Az Astronautilor és az Aurora utcákat már leaszfaltozták, a Crizantemei, a Rozmarin és a Iasomiei utcák május elejéig kell elkészüljenek akárcsak az ott található parkoló, míg a Zenit, a Maciesului, a Narcisei utcák valamint a Muncii és a Sanatatii körutak közötti parkolónak június közepéig kell elkészülnie. Ugyanitt bővítik a közvilágítást is, méghozzá a Piata Rodului-on valamint a nemrég elkészült három parkolóban.


A Crinul "udvarban" is lesz felújítás
A Crinul "udvarban" is lesz felújítás


Amint arról már szóltunk, nem csak a 16-os negyedben történtek felújítások: elkészült például a Carpati I. negyedben a Clabucet utca felújítása, a hozzá tartozó járdákat pedig május 1.-ig kell befejezniük a kivitelezőknek. Mivel több olvasónk is panaszkodott a nevezett utcát borító kavicsszerű rétegre, Ilyés Gyula a Szatmár.ro-nak elmondta: ez egy új technológia, ezek a kavicsot  néhány hét alatt beépülnek az aszfaltba. Ez elvileg teher- és strapabíróbbá  teszi a burkolatot. A polgármester ígérete szerint néhány hét múlva összeseprik majd az aszfaltba be nem épült darabokat.

Szintén májusban kezdik a Megyei Kórház körüli és a Károlyi úton található tömbházak mögötti utak, így az un. Crinul-udvar újraaszfaltozását is. Szintén új aszfaltréteget kapnak majd a város északi részén a Wolfenbüttel, a Vasile Conta, a Paris és a Trandafirilor utcák, továbbá húsz új parkolóhelyet létesítenek a Kispiac mellett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: