2010-07-26 19:35:15• hírek • Szatmar.ro

Útjavítások Szatmárnémetiben

Litan Ioan, Szatmárnémeti city menedzsere tájékoztatott az eddig elvégzett- és a várható útjavítási munkálatokról.

A megyeszékhelyet két térségre osztották, az első a Szamos folyó jobb-, míg a második a bal partjára eső rész, tudtuk meg Litan Ioan, Szatmárnémeti city menedzserétől. Kivételt képez ez alól a 16-os lakónegyed, a Prahova, a Mihai Viteazul, illetve a Henri Coanda utca. Az eddigitől eltérően a jelenlegi javításokra speciális szerződéseket kötöttek, amik több éves garanciákat is tartalmaznak. A szerződések lefutási ideje négy év.

Mindkét térségre több cég is sikeresen licitált, így a szerződések értelmében, amennyiben az egyik építő nem teljesíti jól az előírtakat, helyét a követező nyertes cég veszi át, addigi gyenge munkálataik költségét pedig nem fizetik ki, így ösztönzik az útjavító cégeket arra, hogy minőségi javításokat végezzenek. Az első térségen jelenleg a Constructii Drumuri S.A., míg a másodikon a Technic Asist dolgozik.


Nem valósz1nű, hogy a javító céghez tartoztak, azért besegítettek a beton eltüntetésébe
Útjavítások Szatmárnémetiben


Az első térségben összesen 225 utca helyezkedik el, amiből 83 aszfaltozott. Ennek felülete 251 315 négyzetméter, ezenkívül beton- és földes utat is magába foglal.
A második térség 152 utcát ölel át, összesen mintegy 534 000 négyzetméteren, amiből 113 800 négyzetméter felújításra váró aszfalt-, ugyanakkor ebben a részben is több földes út van.


Dolgoznak a gépek
Dolgoznak a gépek


A szakember elmondta, eddig sikerült felújítani az Aviatorilor, a Crisan, a Rebreanu, az Averescu, a Marasesti, a Mileniului, a Miron Costin, a Panselutei, a Pelican, a Porumbeilor, a Vladimirescu utcákat, valamint több földutat is. A második térségből az Ozana, a Milcov, a Trotus, az Arinului, az Oituz, az Anderco, a Rosetti, a Ravensburg, a Magnoliei és szintén több földút került felújításra.
A következő periódusban a Banat, a Popescu, a Slavici, a Hossu, az Eroilor, valamint a Sighetului utcákra kerül a sor.


A munkásokis dolgoznak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: