2018-12-13 18:47:58• hírek • Szatmár.ro

Útfelújítások megyeszerte: 17 km-en végeznek javításokat 4 különböző szakaszon

A Szatmár Megyei Tanács aláírta az útfelújításokról szóló szerződéseket. Négy szakaszon látnak hozzá a modernizációnak.

Az első szakasz Nagykárolyt köti össze Kaplonnyal. A 3,5 km-es szakasz korszerűsítését a Samcif SA (az összefogás vezetője), az Alfa Rom SRL, a Construcții Drumuri SA, a Viakon Drum SRL és a SVA Asisteh SRL vállalatok végzik. Ez a projekt nettó 4,3 millió lejbe kerül. A tervek technikai előkészítésére 3 hónap áll rendelkezésre, a konkrét munkálat 9 hónapig húzódik.

 

A következő két szerződést az Alfa Rom SRL-vel (az összefogás vezetője), a Samcif SA-val, a Construcții Drumuri SA-val, a Viakon Drum SRL-vel és a SVA Asisteh SRL-vel írták alá. Az egyik a DJ 109M jelzésú közút, mely Batarcsot és Valea Seaca települést köti össze. A másik pedig Szamosdarát és Pusztadarócot. Az előbbi 4,1 km hosszú, az utóbbi 6,1 km. Három hónap alatt készülnek el a technikai részletek, a tényleges munka 9 hónapot vesz igénybe.

 

A negyedik szerződésben szereplő felújítás talán a legfontosabb, legalább is Szatmárnémeti lakossága számára. Azt az útszakaszt öleli fel, mely a nehéz teherjárműveknek teszi lehetővé a belváros elkerülését. A DJ 194C jelzésű úton dolgoznak majd, a DJ 194A út batizi kereszteződésénél és a községben, összesen 3,4 km hosszúságban. Ezt a megbízást a Construcții Drumuri SA (az összefogás vezetője), az Alfa Rom SRL, a Samcif SA, a Viakon Drum SRL és az SVA Asisteh SRL vállalatok nyerték meg. A beruházás összege 2,7 millió lej nettó értékben kifejezve. A technikai részletek kidolgozására 3 hónap áll rendelkezésre, a gyakorlati munkálatokra fél évet kaptak.

 

A négy beruházás a Helyi Fejlesztések Nemzeti Programjának második fordulójában jöhetett létre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: