2009-02-22 11:53:18• hírek • Szatmár.ro

Útépítés az Avasban

A Szatmár megyei utak modernizációja továbbra is prioritás a Megyei Tanács számára. A legújabb útépítést megcélzó projekt keretében az Avasfelsőfalu-Turc útszakaszt szeretnék modernizálni, nem kevesebb mint 60 millió lejből.

Az.Avasfelsőfalu-Turc települések közötti útszakasz felújítását célzó 60 milliós projekt finanszírozását az Észak-nyugati Fejlesztési Ügynökség (ADR Nord-Vest) bonyolítja majd, vagyis ez az intézmény utalja át ezt az összeget a tanács számára.

„Az ezzel kapcsolatos szerződést legkésőbb három héten belül írják alá. Nagyon fontos a szatmáriak számára ennek az útszakasznak a modernizációja, hiszen ennek köszönhetően európai minőségi út köti majd össze Nagyváradot, Nagykárolyt, Szatmárnémetit, Sárközújlakot és Máramarosszigetet, amelyhez csatlakozik majd bekötőút formájában Turc és Avasfelsőfalu település is" - tájékoztatott Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke.

A felújítandó útszakasznak turisztikai szempontból is komoly jelentősége van. Összesen 28,4 kilóméternyi utat fognak felújítani.

A legmegrongálódottabb útszakaszokat fogják modernizálni

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: