2009-12-02 17:29:21• hírek • Parajdi Andrea

Ütemes munkavégzésre lesz szükség

Iparkodnia kell a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak ha nem akarja elveszíteni a Kossuth kerti tó felújítására nyert kormánytámogatást, ugyanis a pénz felhasználásnak határideje tavasszal lejár, viszont a munkálatok is csak akkor fognak elkezdődni.

Októberre lett kivitelező a Kossuth kerti tó munkálataira, ugyanis a késő tavasszal meghirdetett licitnek csak fél év múlva lett eredménye. Ahogyan az ismert két ajánlatot tett cég a közbeszerzési törvény lehetőségeit kihasználva több hónapot pereskedett egymással a bíróságon, míg végül eldőlt kivel lehet leszerződni. Mire a szerződés megköttettet, a hideg idő is megérkezett, s mivel egy tó vízgazdálkodásának felújításáról van szó ebben a hőmérsékletben képtelenség hozzálátni a modernizáláshoz - magyarázza Ilyés Gyula polgármester, hogy miért kell tovább tolni a kivitelezés megkezdését.

-Nem akarjuk elveszíteni a 700 ezer lejes kormánytámogatást, azonban a felhasználási idő meghosszabbítását sem kérhetjük már többször. Egyetlen megoldásként azt látjuk, hogy amint lejár a tél és érződni kezd a tavasz hozzálátunk a modernizáláshoz. A munka pedig szigorú ütemben fog zajlani - fejti ki a polgármester.

A Környezetvédelmi Minisztérium környezetvédelmi alapjából nyert összeget egyébként áprilisban kell visszaküldeni, amennyiben nem kerül felhasználásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: