2017-09-15 19:42:15• hírek • Szatmár.ro

Utcazenészek muzsikája tölti be a szatmár tereket

Öt színpadon valamint a régi és új városközpont különböző, előre meg nem határozott pontjain muzsikálnak a Szatmári Utcazene Fesztivál résztvevői.

Péntek délután kezdetét vette Szatmárnémeti talán leghangulatosabb fesztiválja, az Utcazene Fesztivál. 18 óra körül indult a programsorozat, amelynek részeként a régi és főtéren négy színpadon, illetve a Szamos-parton felállított színpadon mutatja be tudását a világ több országából érkezett utcazenész-mezőny. 

Van színpad a régi főtér parkjában, a Red Hat Yard szórakozóhelyen, az új főtér sétányán és a rendezvénygödörben is. Valamint sokak álma vált valóra és végre élettel telt meg a Szamos-part új főtéri része, pontosabban ártere. Ott is állítottak egy színpadot a szervezők, a hallgatóság pedig párnákon ücsörögve a töltésoldalban hallgathatja a muzsikát.

Persze a zenészek nem érik be a műsorban kapott idővel: a fellépést követően a városközpont különböző pontjain kapják elő hangszereiket és csapnak a húrok közzé - természetesen rövid időn belül közönség is alakul, akik tapssal és a hangszertokba tett adománnyal köszönik meg az újabb élményeket.

A szervezők ragaszkodtak a hagyományokhoz, és újra menő ülő alkalmatosságokkal lepték meg a rendezvényre kilátogatókat - nekünk az autóabroncsokból készült székek tetszettek a legjobban.

Utcazene mellett hangulatjavító fröccs is kapható, valamint különleges ételek is segítenek, hogy két banda koncertje között a gasztronómiai élményeknek is hódoljunk.

A Szatmári Utcazene Fesztivál szombaton és vasárnap is várja a közönséget, a rendezvény programját itt találod.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: