2015-06-19 21:21:45• hírek • Szatmár.ro

Utcazenészek európai nagyvárosokból, városmarketing és fröccsmobil!

"Képzeld el: egy szatmári rendezvényen ülsz a fűben, vagy babzsák-fotelben, iszod a fröccsöt, szól a zene, jó a társaság, nincs miccsfüst, nincs zsibvásár. Remek zenekarok játszanak, a színpadon dzsessz, az utcasarkon blues, világzene és funky szól délutántól napestig. Tarts velünk te is, együtt megzenésítjük Szatmárt!" - ezzel a felhívással csábítják a zenerajongókat az Utcazene Fesztivál szervezői, amely július 3-5 között immár második ízben lesz megszervezve Szatmárnémetiben. A rendezvény Fő Támogatója a régió vezető elektronika ipari szereplője, a ZES Zollner Electronic.

Még pár nap áll a zenekarok rendelkezésére, hogy jelentkezzenek a zenei versenybe, ugyanis június 21-én zárul a regisztráció. Az Utcazene versenyének fődíja 2.000 euró, amelyet a DRÄXLMAIER Group ajánlott fel. „Számos hazai zenész/zenekar mutatkozik meg, ezek mellett pedig Magyarországról, Szlovákiából és elsőként a hazai utcazene-fesztiválok történetében, európai szinten is elismert németországi utcazenészek érkeznek Szatmárnémetibe"-ismertette Butka Gergő, a rendezvény főszervezője.

Népszerűsítik Szatmárnémetit

„A veszprémi, ferrarai, újvidéki és a többi európai utcazene fesztivál mintáját követve a város turisztikai vonzerejét is szeretnénk emelni. Ezért tudatosan koncentrálunk arra, hogy rendezvényturizmus által turistákat vonzzunk a városba az Utcazene Fesztivál hétvégéjére. Pár napon belül a fesztivál plakátai, szórlapjai eljutnak a nagyobb romániai és magyarországi városokba, ahol „nagyköveteink" segítenek a fesztivál népszerűsítésében" - részletezte a kezdeményezést Szénás Szabolcs a turisztikai népszerűsítésért felelős szervező.

A #visitsatumare kampány keretében a szervezők több vendéglátóipari egységet mozgósítanak, hogy a július 3-5-ös "zenei-wellness-hétvégére" kedvezményekkel várják a vendégeket.

A szervezők június 20-án Európa Ifjúsági Fővárosában, Kolozsváron népszerűsítik a rendezvényt és a várost. "A Sétatéren megrendezésre kerülő I. Kolozsvári utcazene fesztivál zenei versenyében három szatmár zenekarral - ASH Band, The Phoenix és The Hats - képviseljük a hazai Utcazene Fesztivált és Szatmárnémetit. Arra buzdítunk minden Kolozsváron élő szatmári barátunkat, hogy jöjjenek el és szurkoljanak zenekarjainkank. Ez egy kiválló alkalom a találkozásra, az otthoni élmények felidésésére és arra, hogy a résztvevők magukkal vigyenek egy szelet Szatmárt".

A történelmi központban felállított mini-színpadok pezsdítő zenei programja mellett a szervezők színvonalas produkciókkal színesítik a város tereit. Az európai nagyvárosok közterein is látható élőszobrok, a fröccsmobil, a különleges látványelemek mind-mind a közönség kulturált kikapcsolódását szolgálják.

A rendezvény közpénz felhasználása nélkül, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalával együttműködésben kerül megrendezésre a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület által. A szervezők tehnikai partnere a Netmusic Group. "Együtt keltjük életre a várost!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: