2015-07-03 22:00:00• hírek • Szatmár.ro

Utcazenészek dallamaival teltek meg a terek

Péntek délután kezdődött a hihetetlenül hangulatosra sikerült Utcazene Fesztivál.

Pénteken délután csaptak a húrok közé az idei Utcazane Fesztiválon először a versengő zenekarok. Öt színpadon összesen harminc produkciót láthattak a régi illetve az új városközpontba kilátogatók. Szatmárnémeti, romániai és külföldi zenekarok léptek színpadra és néhány igazán emlékezetes produkciónak is a szemtanúi lehettünk. Ezen a fesztiválon jól megfér egymás mellett a gospel, a rock, a magyar népzene vagy éppen a román folkmuzsika - a versengő zenekarokra pedig a Facebookon lehet szavazni.

A hallgatóság - kicsik, nagyok, fiatalok és nyugdíjasok - egyik színpadtól a másikig sétáltak, mindenki szeretett volna a lehető legtöbb előadásba belekóstolni. A színpadok környékén némileg rendhagyó ülő-alkalmatosságokon lehet megpihenni, nehezen tudjuk eldönteni, hogy a szalmabála, az autógumikból készült szék vagy éppen  raklapokból készült lócák voltak népszerűbbek.

A fesztivál szervezői az elmúlt évhez képest sok változtatást eszközöltek, és úgy tűnik, hogy minden változtatás bejött. Érdemes belekóstolni a fesztivál hangulatába, úgyhogy aki a pénteki napról lemaradt, az szombaton vagy vasárnap még bejárhatja a rendhagyó és különleges dallamokkal átitatott tereket - a Tűzoltó torony parkját, a régi- és új főteret.

Utcazene Fesztivált tartanak Szatmárnémetiben

Utcazene Fesztivált tartanak Szatmárnémetiben

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: