2015-05-20 15:14:57• hírek • Szatmár.ro

Utcazene Fesztivál - komoly színvonalbeli különbséggel!

Július 3-5. között ismét lesz Utcazene Fesztivál Szatmárnémetiben: újra megtelnek zenével a város közterei, utcái, a történelmi központ!

A tavalyi kiadásról meséljenek a számok: 3 nap alatt 29 zenekar 5 színpadon összesen 101 koncertet adott több mint 5000 zenekedvelő szatmárinak. A rendezvény hangulatáról remek képet kaphatunk megtekintve az alábbi aftermovie-t.

Milyen újdonságokat hoz az idei Utcazene Fesztivál?

„A 2014-es tapasztalatok alapján idén magasabbra tesszük a lécet: 300 résztvevőt kérdeztünk meg a tavalyi fesztivál erősségeiről és gyengébb pontjairól, ezek alapján és új ötletekből gyúrtuk össze az idei rendezvényprofilt. Ebből néhány újdonságot már most bejelentünk:

+ a tökéletes időpont: július 3-5. között nincs más rendezvény a régióban: az érettségi vizsgák után, de még eredményhirdetés előtt, a legjobb alkalom eltölteni egy zenés hétvégét Szatmáron. Tartósan rossz idő esetére B-terv is készül: a zenészek klubokban és fedett helyeken lépnek fel.

+ a koncepció változatlan: szabadtéri zene, ám komoly színvonalbeli különbséggel! Olyan európai városok légkörét akarjuk elhozni Szatmárnémetibe, ahol az utcazene a mindennapi városképhez tartozik. Belakjuk a Coposu sétányt, a régi főteret, a Tűzoltótorony körüli teret és persze meglepetésekkel is készülünk!

+ 2.000 eurós fődíj: magas szintű zenei verseny
A tavalyi évhez hasonlóan 30 zenész méri össze tudását, viszont megdupláztuk a fődíjat: 2000 eurós főnyereményért a legjobb utcazenészek és zenekarok fognak Szatmáron versengeni!

+ folytatjuk a független, közpénzektől mentes fesztivál-hagyományt
A rendezvényt a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület (SZAFKE) szervezi a Netmusic Grouppal közösen, természetesen a helyi hatóságokkal együttműködésben, de a régióban egyedülállóként helyi és állami közpénzek felhasználása nélkül.

Legfontosabb hírünk: a négy nyelvű www.utcazene.ro oldalon megnyitottuk a zenekarok regisztrációját, ugyanitt található a részletes versenykiírás is. Jelentkezhetnek rock, blues, dzsessz, pop, világzene, klasszikus stílusokban, saját vagy cover dalokkal, mindennel, ami utcára való produkció, és ami örömet okoz a közönségnek.

A rendezvény logisztikai és anyagi lehetőségei végesek, ezért sajnos nem minden zenekart tudunk fogadni, egy előzsűrizés után a végleges listát június 22-én publikáljuk, a rendezvény facebook oldalán pedig folyamatosan közöljük az újdonságokat a város legfrissebb fesztiváljáról.

Hogy mit is jelent a #visitsatumare? Mit tervezünk a Tűzoltótorony köré? Milyen egyedülálló elemeket hozunk Szatmárra? Nos, a következő sajtóanyagból ez is kiderül ... addig is zenekarok, zenészek, utcai művészek jelentkezését várjuk, utcazenére fel!", írják a közleményükben az Utcazene Fesztivál szervezői."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: