2016-06-08 13:02:29• hírek • Szatmár.ro

Utcazene Fesztivál 2016: mert szeretjük a zenét, de Szatmárt még jobban!

Három évvel ezelőtt egy maroknyi lelkes fiatal úgy döntött, hogy ideje egy olyan kulturális eseménnyel kedveskedni a szatmáriaknak, amelynek külföldön már komoly hagyománya van.

Kigondolták és megtöltötték a szatmári köztereket jófajta zenével, utcai performanszokkal és egyedülálló hangulatot varázsoltak a történelmi központba - poltikamentesen, sültkolbász-füst és közpénzek felhasználása nélkül.  Az idei előkészítésén már hónapok óta dolgozik a szervezőcsapat, de a választási kampány időszaka után most osztják meg a friss információkat.

Egy hónap múlva, július 1-3. között újra felhangzik a zene Szatmárnémetiben: a fesztivál megtartja az előző években már kipróbált elemeket, de jelentős újításokkal is szolgál majd:

- Streetmusic goes international: a célunk az, hogy néhány éven belül a fesztivál (és így a város is) vonzó célpont legyen külföldi zenészek számára és ezzel együtt bekerülhessen a külföldi utcazene fesztiválok sorába. Nemzetköziesítettük a nevet, frissítettük a vizuális arculatot és megerősítjük a külföldi, hasonló jellegű fesztiválokkal való kapcsolatot. Ennek azonnali jele, hogy egy különdíjat a Veszprémi Utcazene Fesztivál ajánlott fel.

- A „nulladik nap" keretében, elvisszük az utcazenét Nagykárolyba is a Kulturális és Turisztiai Igazgatósággal partnerségben. Június 30-án, csütörtök délután a város három pontján élvezhetik majd a zenét a nagykárolyiak. Köszönet Bogdan Georgescunak az ötletért.

- A fesztivál a tavalyihoz hasonlóan az utcán és mini-színpadokon zajlik majd, de ebben az évben csak 20 zenekar/formáció lép majd fel, a fődíj ismét 2.000 euró. A regisztráció június 17-ig nyitott a zenekarok, zenészek számára, már vannak visszaigazolt zenészek Szlovákiából, Bulgáriából és az Egyesült Királyságból is. A részletes információkat a www.streetmusic.ro oldalon találják meg. Bármilyen, utcán is „fogyasztható" zenei irány képviselőinek jelentkezését szívesen várjuk!

- Lesznek kiemelt meghívottjai is a fesztiválnak, akik majd a Coposu sétányon felállított főszínpadon lépnek fel. Péntek este a Dynamite Dudes lobbantja lángra a nagybőgőt és izzítja be a hangulatot, szombaton a retro-diszkó dallamokra bulizhatnak a fesztiválra látogatók a Band of Streets zenekarnak köszönhetően. Vasárnapi igazi világutazókat hozunk a színpadra a holland Balcony Players zenekarral, akik igazi balkáni és világzenei különlegességet hoznak a szatmári utcákra.A rendezvény Fő Támogatója a DRÄXLMAIER Group. "A fesztivál egy minden évben gazdagodó és megújuló esemény, amely innovatív és attraktív elemeket is tartalmaz. Biztosak vagyunk abban, hogy színt és hozzáadott értéket visz a város kulturális életébe. Úgy döntöttünk, hogy ismét mi leszünk a főszponzorai az eseménynek, mert támogatni kívánjuk ezt az innovatív szellemiséget, illetőleg egy aktív hozzájárulást akarunk hozni annak a közösségnek az életébe, amelynek része a DRÄXLMAIER Group is"  - nyilatkozta a vállalat képviselője.A fesztivál szervezője a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület (SZAFKE) szoros együttműködésben a SamStudia Egyesülettel. A pénzügyi tanácsadónk a Goodwill Consulting, míg a technikai hátteret a ProMusic Stage biztosítja. Multimédia-partnerünk az F64, a szatmári fesztiválok közül elsőként pedig mobil-applikácója is lesz az esmeménynek: a FestivApp, amelyet a Codespring fejleszt.

Jelenleg a szervezők a költségvetési részen dolgoznak, így szívesen várják azoknak a vállalkozóknak a jelentkezését, akik szívesen támogatnák a fesztivált. Ezt megtehetik a hello@streetmusic.ro címen.

Az esemény létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A következő héten újabb részletekkel érkezünk, a szlogen változatlan: "Együtt keltjük életre a várost".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: