2013-03-06 09:13:31• hírek • Blikk.hu

Utcára kerül Kocsis Tibor

Önhibáján kívül foszthatják meg otthonától az X-Faktor 2011-es győztesét, Kocsis Tibort.

Sőt nemcsak ő kerülhet az utcára, hanem rajta kívül az a több száz lakó is, aki abban a társasházban lakik, amelyben ő is. Jelenleg ugyanis nincs jogerős használatbavételi engedély az ingatlanban található 102 lakásra, így Zugló önkormányzata felszólította őket, hogy hagyjanak fel a jogsértő magatartással. Mindez pedig nem jelent mást, mint hogy ki kell költözniük, hacsak nem akarnak milliós bírságokat fizetni.

A történet nem új keletű, 2010 óta folyamatosan húzódik, a helyzet viszont egyre aggasztóbb. A probléma dióhéjban az, hogy nagyjából negyven parkolóhellyel kevesebb tartozik a társasházhoz, mint az előírás, vagyis a lakásonkénti egy.

– A Hermina Invest Kft. és az önkormányzat között 2010 óta húzódik a pereskedés, a bíróság első fokon a beruházó cégnek adott igazat, míg másodfokon az elsőfokú eljárás újbóli lefolytatását kérte. Aztán most decemberben kijött az építésügyi hatóságtól a helyszíni ellenőr, aki három szempont alapján vélelmezheti, hogy mindenki a társasházban lakik-e: a postaládán található nevek szerint, hogy az erkélyeken találhatóak-e használati tárgyak, illetve, hogy az ajtók előtt van-e lábtörlő – magyarázta a Blikknek Szikora Tamás, a társasház számvizsgáló bizottságának elnöke.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: