2009-11-18 15:52:24• hírek • Parajdi Andrea

Utcanévkáosz a lakónegyedekben

Jól halad az utcanévrendszer kidolgozása Szatmárnémetiben. A feladat legnehezebb részéhez érkeztek, ugyanis annak a városrésznek a felmérése következik, ahol a legtöbb probléma adódótt az utcanevek kapcsán - mondta el Ilyés Gyula polgármester, a szerdán tartott sajtótájékoztatóján.

Pontra teszik a Szatmárnémetiben lévő utcákat, hogy az egyes ügyintézések kapcsán a jövőben ne adódjanak félreértések. Ahogyan azt korábban írtuk, a Polgármesteri Hivatal munkatársai felmérik a város összes utcáját és elektronikusan rögzítik mindegyiket, így akarnak egy olyan pontos térképet kialakítani a városról, amely minden épületnek konkrétan jelöli a számát, és azt, hogy melyik utcához tartozik. A felmérés könnyítése érdekében a várost nyolc zónára osztották, és egyessével veszik őket sorba.

A „kutatómunkához" június elején látott hozzá a város, azóta már négy zónát sikerült felméri. Ilyés Gyula polgármester azt mondja, most következik a feladat legnehezebb szakasza, ugyanis az ötödik zónához a Lucian Blaga sugárút környéke, a 17-es lakótelep és a Carpati I és II negyedek tartoznak, ahol az utcák elnevezésének tekintetében most óriási a káosz. -Vélhetően ennek a zónának a felmérése most több időbe telik, de az időráfordítást mindnképpen megéri, hiszen ha minden rendben megy jövő nyáron lehet egy olyan adatbázisunk, amely a város utcáit tökéletes precízitással rögzíti - mondja  a polgármester.

Szatmárnémetiben egyébként hozzávetőlegesen 420 utca van, ezekből kb. 20 újonnan kialakított útszakasz, így még elnevezésük sincsen. A csütörtöki városi tanácsülésen tárgyalnak az esetleges névjavaslatokról is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: