2010-05-12 14:56:40• hírek • Szatmar.ro

Utcanevek magyarul is

A szatmárnémeti városháza közterületfenntartó főosztálya a napokban helyezte ki az egykori Păcii tér új nevével ellátott utcanévtáblákat.

A városi tanács határozata értelmében a tér Jean Calvin reformátor nevét viseli ezentúl. Amint azt Kereskényi Gábor alpolgármestertől megtudtuk, az új táblák román és magyar nyelven is tartalmazzák a közterület megnevezését.

Az eddig megszokottaktól eltérően a táblán a város címere is megjelenik, ugyanakkor a sötétkék alapon fehér felirat helyett, fehér alapon fekete színnel jelölik a tér új nevét. Az alpolgármester hozzátette, a Szatmárnémeti RMDSZ prioritásnak tartja az anyanyelvhasználat kiterjesztését az utcanevekre is, valamint minél több utca elnevezését magyar személyiségekről. Ennek fényében a városi RMDSZ-frakció javaslatára öt jeles magyar személyiségről neveztek el utcát. Az Ács Alajos, Kaffka Margit, Károli Gáspár, Krúdy Gyula és Scheffler János utcák tábláit a jövő hét folyamán függeszti ki az önkormányzat.

Az említett személyiségek neveit olyan utcák fogják viselni, amelyek az elmúlt 2-3 évben jöttek létre az övezeti városrendezési tervek nyomán.


Immár új névvel és megújult névtáblával rendelkezik a tér
Immár új névvel és megújult névtáblával rendelkezik a tér


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: