2012-07-10 12:34:56• hírek • Póti Orsolya

Utcagyerekeknek tartanak számítástechnikai képzést

A Szatmárnémeti Stea Egyesület újabb célkitűzése az utcán élő gyerekek és fiatalok interaktív képzése, amelyekkel elősegíthetik önálló életvitelüket, illetve iskolai és munkahelyi beilleszkedésüket.

„Oktatási műhely az IKT révén utcagyerekeknek és fiataloknak" címmel indított projektet a Szatmárnémeti Stea Egyesület a Műhelyek Határok Nélkül Alapítvány támogatásával. A projekt 2012 júliusától egészen 2013 júniusáig zajlik, és célja az utcán élő gyerekek és fiatalok képzése az információs és kommunikációs technológiák segítségével.

Az informatika és az internetes távközlés elterjedése a mindennapi élet számos területét átalakítja, a változások zöme az oktatás több jellemzőjét is megváltoztatja. Az új információs és kommunikációs technológiák környezetében a diákok jobban tanulnak, és javul a számítógéphez való viszonyuk.

A Stea Egyesület új projektjében 17 Szatmár megyei, 14-35 év közötti gyerek és fiatal vesz részt, olyan utcán élők, akik rendszeresen látogatják az egyesület nappali központját. A résztvevőket bevezetik a számítástechnika és az internet világába, megtanulják, hogyan használják a számítógépet és hogyan böngésszenek a világhálón.

„Az IKT kiváló eszköze a pedagógiai fejlődésnek, különösen, ha az internetes oktatási módszereket is alkalmazzuk. Az informatika bevezetésének köszönhetően az oktatási környezet számottevően jobb lesz, a szabadidős tevékenységek kínálata gazdagodik, a kommunikáció jelentősen javul" - véli Cristina Bala, az egyesület vezetője.

A projekt keretében a résztvevők számolni, írni és olvasni tanulnak, olyan tantárgyakba nyerhetnek betekintést, mint a földrajz, történelem és a biológia, valamint megismerhetik az általános higiénia szabályait, és ezek betartásának fontosságát.

„Nem a számítógépek divatos és felszínes használatának dominanciáját tervezzük. Olyan tevékenységeket részesítünk előnyben, melynek során fejlődik a gyerekek és fiatalok csoportmunkában való jártassága, a különböző vélemények elfogadásának készsége, fejlődnek a számolási, írási és olvasási készségeik, illetve művészi hajlamaik fejlesztésére is összpontosítunk" - nyilatkozta Bala.

Az egyesület szakembereinek elgondolása szerint, a projekt révén csökken a betegségek száma és csökken az alkohol- és a drogfogyasztás a hajléktalan gyerekek és fiatalok körében. A különféle készségek fejlesztése, az általános műveltség szélesítése pedig megkönnyíti a fiatalok társadalomba való beilleszkedését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: