2011-02-09 11:08:59• hírek • Szatmár.ro

Utazzatok a szerelem városaiba!

Utazni mindig jó, legyen tél vagy nyár. Az utazás pedig párban az igazi, mert alkalmat ad a közös kikapcsolódásra, a lazításra...  Valentin Nap közeledtével  zökkenjetek ki egy kis időre a monoton életből. Nincs annál romantikusabb, mint egy hétvégi kiruccanás valamelyik gyönyörű városba. Válasszatok a legszebb városok közül, íme néhány tipp.

Velence

A város különleges atmoszférája rögtön magával ragadja az odalátogatókat. Ha szerelemre és romantikára vágysz, itt biztosan megtalálod. Káprázatos terei és hídjai, pompás épületei különleges díszletet adnak egy romantikus hétvégéhez. Betérhettek a kis utcák hangulatos éttermeibe, az esti sétákat pedig utcazenészek teszik hangulatossá. Ha már ezt a várost választottátok ne hagyjátok ki a gondolázást, és látogassatok el a Sóhajok hídjához és a Rialto hidhoz is.

Prága

A cseh fővárosban állandó a pezsgés. Több száz színház és galéria várja a kikapcsolódni vágyókat, az utcákon pedig pantomimművészek szórakoztatják a járókelőket. Ha ebbe a városba tévedtek sétáljatok egyet Európa egyik legrégibb hídján, a Károly-Hídon, majd nézzetek körül a város központjában. A hangulatos macskaköves utcák, a gyönyörű tornyok romantikus környezetet biztosítanak a szerelmeseknek, de ha élvezitek a sürgés-forgást, akkor látogassatok el az Óvárosi térre, vagy a Kisoldalhoz. Az Óvárosi téren csodálatos épületeket láthattok.

Róma


Ha Rómát válasszátok, feledhetetlen élményben lesz részetek, hiszen számtalan szórakozási lehetőséget és látnivalót kínál a főváros. Látogassatok el a rómaiak kedvenc találkozóhelyére, a Spanyol lépcsőhöz, üljetek itt be egy jó kis étterembe, és élvezzétek a különleges hangulatot. Sok szerelemmel kapcsolatos legenda fűződik a Fontana di Trevihez, mely a város leghíresebb szökőkútja, menjetek el ide is, és érdeklődjetek a mondák iránt... Rengeteg múzeum és kiállítás várja a kultúrára éhezőket, és olyan pompás épületek mellett sétálhattok mint a Colosseum, a Palatinus vagy Maxentius bazilikája.


Velence - Rialto híd
Velence - Rialto híd


Prága szimbóluma a Károly híd
Prága szimbóluma a Károly híd



Róma - Fontana di Trevi
Róma - Fontana di Trevi


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: