2011-04-06 15:08:55• hírek • Szatmár.ro

Utazz vidékre!

Ha már unod a városi nyüzsgést, és aktívan kikapcsolódnál a természetben, akkor keresd fel a legnyugodtabb és legszebb vidéki pihenőhelyet. Íme néhány tipp!

Bármelyik országba utaznál, szebbnél szebb vidékek százezrei közül válogathatsz. A csodálatos tájak, a gyümölcsfák, a falvak mentén kanyargó patakok, a régi parasztházak hangulata és a friss levegő garantáltan kikapcsol. Az szállást viszonylag olcsón megúszhatod, és finomabbnál finomabb ételek közül válogathatsz.

Kezdjük a legtávolabbi, és az egyik legfestőibb vidékkel. A Ring of Kerry, Írország legszebb része. Gyönyörű hegyek, völgyek és tavak színesítik a tájat, melyek szépsége festőket, költőket és írókat is megihletett. Egy itt eltöltött nap az Iveragh nevű félsziget partszakaszának bebarangolásával lesz teljes, mely feledhetetlen élménybe részesíti az ide utazót. Kilkenny vidékére utazva megnézhetik többek között a híres Ír Nemzeti Méntelepet és a Japán Kertet. Kilkenny rengeteg látnivalóval lepi meg az ide utazót: érdemes megnézni az 1172-ből származó várat, a helység katedrálisát, a Fekete Apátságot és a Mária Katedrálist.

Franciaország egyben ezerarcú táj is. Sokan azt hiszik az ország egyenlő Párizzsal, de ez nem így van. Néhány kilométerre a fővárostól kezdődik az a tágas táj, melyet az ott élők az ősi Franciaországnak neveznek. Az országban több, mint 36. 000 helység van, s a települések hatvan százalékában ötszáznál kevesebben élnek. Ezek a festői kis falvak gyakran olyanok, mintha megállt volna fölöttük az idő. Sok kisebb-nagyobb településen legalább két-három palota is található.  Normandia, akárcsak a vele délkeleten szomszédos Bretagne máig megőrizte vidékies hangulatát, a Loire völgye pedig a francia kultúra egyik legfontosabb vidékének számít.

Ha közelebbi vidéket választanál, akkor utazz Ausztriába. Az országban a hegyek mellett romantikus falvak és városkák, kolostorok, apátságok, várak, dombok, szőlőskertek és gyümölcsösök jelentik a látnivalót. Például Wachauban minden feltétel adott a kikapcsolódáshoz: hajózás és kerékpározás, hegyi túrák és romantikus séták, remek helyi ételek és jó borok. A vidéki szállások itt igen olcsók, és csodálatos hétvégéket tölthetsz el a családias hangulatú panziókban.

A Spitz an der Donau Wachau szívében fekszik. A helyiséget nyaranként rengeteg turista látogatja. A látványosságok között szerepelnek szőlőskertekkel borított domboldalak, kockaköves utcácskák, barokk épületek, régi polgárházak és néhány 15. században épült plébániatemplom is.


AÍrország: Ring of Kelly
Írország: Ring of Kelly


Franciaország: egy bretagn-i városka
Franciaország: egy bretagn-i városka



Ausztria: Wachau - Durnstein


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: