2011-06-29 11:12:58• hírek • Szatmár.ro

Utazz mesebeli tájakra!

Tökéletes kikapcsolódásra és gyönyörű környezetre vágysz? Bármely javaslatunkat választod, nem fogsz csalódni.

Eddig csak Ausztria síparadicsomaiban élvezted a vakációt?

Akkor most itt az ideje, hogy ellátogass az ország legdélebbi tartományába, a tavak világába! Karintiában (németül Karnten) közel 3.000 állóvíz, 200 fürdőtó, 8000 kilométernyi folyóvíz és számtalan forrás található.

A táj már az első pillantásra magával ragad, hiszen a kék és zöld valamennyi árnyalatában játszó tavak és az Alpok napsütötte csúcsai ideális környezetet teremtenek a feltöltődéshez, kikapcsolódáshoz. Ausztria eme részébe elsősorban kisgyermekes családok utaznak, de a kivételes élményekre vágyók is megtalálják a számukra megfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget, hiszen itt nem csak strandolni lehet, hanem búvárkodásra, vitorlázásra, szörfözésre, kenuzásra, kerékpározásra, lovaglásra és túrázásra is lehetőség van.

Nyáron a turizmus a vízpartok mellé koncentrálódik, de a hegyek és az alpesi tájak is igen kedvelt pihenőhelyek. A Nochberge Nemzeti Park és a Magas Tauern Nemzeti Park nem csak a természeti értékek védelmét szolgálják, de nyitottak is a nagyközönség számára.

Virágzó fürdőélet a Balaton dél-nyugati sarkában

Ha idén nincs pénzed túl messzire utazni, akkor sem kell lemondanod a vakációról! A Balaton dél-nyugati szegletében található Hévíz híres az egészséges életmód hívei körében, ahol számtalan gyógy- és terápiás szolgáltatás közül válogathatnak a látogatók, a Balaton közelsége pedig számos szórakozási lehetőséget nyújt.

A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A Hévizi-tó gyógyító hatása - valószínűleg - már a rómaik által is ismer lehetett, erre utalnak a búvárok által összegyűjtött pénzérmek és a tó környékén talált oltárkő. A fürdőélet felvirágozása legfőképpen gróf Festetics (I.) Györgynek köszönhető, aki céltudatosan építette ki a fürdőtelepet.

A város számtalan látnivalót nyújt, és egy kiadós városnéző túra mellett többek között golfozásra, ballon repülésre, teniszezésre és lovaglásra is lehetőséged nyílik.


Karintia, a tavak birodalma
Karintia, a tavak birodalma


 

A Hévizi gyógytó
A Hévizi gyógytó


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: