2011-06-03 15:10:04• hírek • Szatmár.ro

Utazz a török Riviéra fővárosába!

Antalya a Földközi-tenger gyöngye, a török Riviéra fővárosaként is emlegetik. Mindössze három órára van tőled ez az üdülőparadicsom, hiszen június 13-tól Szatmárnémetiből is indul repülőjárat.

A híres török fürdők, a színes ajándéküzletek, a finom ételek, a tengerpart és a történelmi nyomokat megőrző épületek, templomok vonzóak lehetnek ahhoz, hogy a törökországi Antalyát válasszuk úti célul.

Az Antalya régiót mediterrán éghajlat jellemzi, forró és száraz nyarakkal és enyhe telekkel; kényelmes hotelek, finom ételek és jó árak várják az idelátogatókat. Ez egyike azoknak az okoknak, amiért turisták egyre nagyobb része tűzi ki ezt a helyet vakációja céljául.

Törökország  az utóbbi időszakban rengeteg új épülettel gazdagodott, de Antalyaban, az óvárosban még mindig fellelhetőek a bizánci, római és szeldzsuk építészet és kultúra alapjai. A pálmákkal, leanderekkel, citrom- és narancsfákkal szegélyezett utcák pezsgő életritmusa olyannyira elbűvöli az idelátogatókat,  hogy sokan többször is visszatérnek a vidékre.

Antalya legkedveltebb városrésze a Kaleici, melynek szűk macskakövecs utcái és török és görög házacskái a múltat idézik. Ez a régió történelmi része és turisztikai központja, melynek látványossága a Karaty medresze, a szeldzsuk kőfaragó művészet legszebb példája, mely a 13. században épült. Ugyanebben a században emeltette Aladdin Keykubat szeldzsuk szultán az Yivli-Minaretet. A  város közepén alló mecset karcsú, elegáns minaretje a város jelképévé vált.  A két legérdekesebb oszmán mecset a városban a 16. századi Murat Pasa-mecset, figyelemreméltó mozaikdíszeivel, és a 18. századbeli Tekeli Mehmet Pasa-mecset.

A várost gazdag éjszakai élet jellemzi. Az idelátogatók számos szórakozóhely, kávézó és étterem közül válogathatnak, és érdemes azokat az éttermeket kipróbálni, ahová a helyiek is járnak, hiszen ott kóstolhatják meg az igazi török ízeket.

A vidék különleges éghajlatát a Toros-hegységnek köszönheti, mely gyűrűként öleli körül a várost, és lenyűgöző látványt nyújt az arra kirándulóknak. Egy városnéző napot érdemes egy sétával zárni a Konyaalti nevezetű tengerparton vagy a Beach Antalya parkban. Antalyia a homokszínű tengerpartjain kívül habos vízeséseivel is büszkélkedhet, mely szintén fantasztikus látványt nyújt.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: