2015-11-04 11:23:17• hírek • Kocsis Zoltán

Utazz a szurkolókkal a hétvégi derbire!

Noha eredetileg a derbi kifejezés egyazon város két csapatának összecsapását jelenti az angol terminológiában, értelme - főleg a román szakzsargonban - jelentősen kibővült. Az Olimpia és a Nagybánya nem ugyanazt a várost képviselik, ám a két csapat és szurkolóik között évtizedes a rivalizálás, úgyhogy a két regionális vetélytárs összecsapását bátran nevezhetjük derbinek. Az alapszakasz első körében a Nagybánya a házigazda, a szombati meccsre pedig a szatmári ultrák szervezett kirándulásra invitálják az Olimpia szurkolóit.

A szatmári klub vezetői és a szurkolók között az elmúlt napokban kissé feszültté vált a viszony, mivel az Olimpia elöljárói szerették volna, hogy a hétvégi mérkőzést szombat helyett péntek koradélután játsszák le. Különböző szakmai okokra hivatkoztak, mondván, így egy nappal több idő állt volna rendelkezésre a hétközi fordulóra való felkészülésre és Denis Chivarival is számolhatott volna a szakvezetés. A fiatal játékosnak ugyanis a hétvégén a korosztályos válogatottnál kell jelentkeznie.

A szurkolók azonban érthető módon elégedetlenségüknek adtak hangot, hisz pénteken munkaidőben sokan nem tudtak volna elutazni a meccsre. Azt pedig nem szabad elfelejtenünk, hogy végső soron a labdarúgás van a szurkolókért és nem fordítva. A szakvezetés dolga, hogy megtalálja a megfelelő megoldásokat, a szövetségnek pedig az (lenne), hogy megszervezze a bajnokságokat és nem az, hogy akadályozza azokat.

Végül a drukkerek akarata érvényesült, a szombaton 11.00 órakor kezdődő összecsapásra pedig a Peluza Sud nevű szurkolói csoport szervezett kirándulásra invitálja a rajongókat. Jelentkezni a stadionnál lehet szombat reggel, indulás 09.00 órakor lesz. A szurkolók három buszt biztosítanak, de igény szerint bővülhet a helyek száma. A kirándulás fejenként 15 lejbe kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: