2012-04-25 10:05:56• hírek • Szatmár.ro

Utazz a festői szépségű Costa Bravára!

Tossa de Mar a Costa Brava egyik leggyönyörűbb települése.
Tossa de Mar a Costa Brava egyik leggyönyörűbb települése.

Costa Barva, a Földközi-tenger és a hatalmas Pireneusok védelmét élvező vidék, homokpartokat, rejtett tengeröblöket, part menti szigeteket, festői halász falvakat, várakat és nagyszerű klímát kínál az ideérkezőknek. A legnépszerűbb spanyolországi üdülőhelyet különösen vonzóvá teszi Barcelona közelsége.

A „vad part" Spanyolország legnépszerűbb üdülőhelye, hihetetlen szépsége, homokos tengerpartjai, kristálytiszta, kék tengervize, öblei, és középkori várai miatt. Művészeti emlékeit, katedrálisait vad, buja táj öleli körül. Romantikus sétányok, olajfák, pálmasorok, ligetek változatossága díszíti azokat a partszakaszokat, melyeket a magas sziklák öblökre és hosszú szakaszokra tagolnak.

Egy costa bravai nyaralás viszonylag olcsónak is mondható sok másik spanyol üdülőparadicsomhoz képest. Aki Costa Bravát tűzi ki úti célul, annak mindenképpen érdemes az alábbiakban említett néhány településre ellátogatnia.

Cadaques Salvador Dali szerint a világ legszebb faluja. És valóban, az utolsó település a francia határ előtt, Costa Brava egyik legszebb települése. Dalin kívül még számos művészt elbűvölt a csendes kis halászfalu. Nincs még egy ekkora település a világon, ahol ennyi híres művész fordult meg, például, csak néhányat említve: Duchamps, Picasso, Matisse, vagy Max Ernst. Cadaques nem csak a külföldi turisták népszerű üdülőhelye: mivel Barcelonától csak 2,5 órát kell utazni, sok spanyolnak, főleg barcelonai lakosnak Cadaquesben van hétvégi háza.

Figueres Dali szülővárosa. Itt található a híres, elképesztő szépségű és gazdagságú, és igen érdekes Dali Színházmúzeum, amit maga Dali tervezett. Girona kb. 30 km-re nyugatra található a Costa Bravától. A csodálatos történelmi városba érdemes egy napos kirándulást tenni .

A Dali-múzeum Figueresben

Llafranc a barcelonaiak kedvenc üdülőhelye természeti szépségével csábít rengeteg belföldi, és külföldi, főleg nyugat-európai üdülőt. Homokos, biztonságos, lassan mélyülő tengerpartja a kisgyermekes családok számára is ideális választás, és sportolásra is lehetőség van itt.

Llafranc

A 3150 lakosú, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező kis falut, Rosast csodás lagúnái miatt sokan Velencéhez hasonlítják. Körülbelül egy kilométerre a településtől található egy aquapark, ami sokak szerint a Costa Brava legjobbja.

Tossa de Mar a Costa Brava egyik leggyönyörűbb települése. A népszerű üdülőhelytől, Lloret de Martól mindössze pár kilométerre, és pár perces buszútra található, ezért vétek lenne kihagyni Tossa de Mar megtekintését. A hangulatos, és csodaszép óváros az egyik legismertebb costa bravai nevezetesség, egy kis domb tetején fekszik. A dombról gyönyörű kilátás nyílik a 16. századi, csodálatos hangulatú, mindenkit azonnal rabul ejtő mediterrán falucskára.

Tossa de Mar

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: