2011-07-13 16:09:48• hírek • Szatmár.ro

Utazz Hollandia egyik legszebb városába!

Utazz Amszterdamba, Hollandia egyik legszebb városába, egy ott töltött hétvége egyik legszebb vakációd lehet.

Amszterdam közel száz kisebb szigeten terül el, amelyeket hidak kapcsolnak össze egymással, a város területének egyötödét pedig vízi utak és csatornák adják. Egy amszterdami kirándulás így nem telhet el hajókázás nélkül, és ha különleges élményre vágysz, válaszd az éjszakai panorámautazást.

Amszterdam főtere a Dam, ahol megtekintheted a Királyi Palotát, ami egykor városházaként működött, de itt van Madame Tussaud híres panoptikumja is. A téren sétálva látogass el a gótikus Új templomhoz, ahol kiállításokat és fantasztikus orgonakoncerteket szerveznek. Ha múzeumkedvelő vagy nem csalódhatsz Amszterdamban!

Bizonyára már te is hallottál a főváros leghíresebb múzeumáról, a világhírű Van Gogh múzeumról. Itt megcsodálhatod a festőóriás közel 200 festményét és vázlatát. A Nemzeti Múzeum pedig óriási műkincsgyűjteménnyel várja a látogatókat. Remek kultúrprogram a Tulipánmúzeum, ami az Anna Frank Múzeummal szemben található, ha pedig megnéznéd a csatornákon lakók életét, látogasd meg a Lakóhajó Múzeumot is.

Népszerű találkozóhely a Leidse tér, ahol rengeteg színház, mozi, kávézó, étterem található és utcai mutatványosok szórakoztatják a közönséget, de rengeteg partihely is várja bulizni vágyókat főváros szívében.

Ha a zöldbe vágysz látogass el a Vondelparkba, amely a város leghíresebb parkja. Szabadtéri színpadán nyáron koncertek és előadások zajlanak, a helyek pedig előszeretettel kocognak, bicikliznek és piknikeznek itt. Ha rajongsz a növényekért, irány a világ egyik legrégibb botanikus kertje, a Hortus Botanicus.

A lazító programok mellett irány egy kis vérpezsdítő vásárlás Európa legnagyobb szabadtéri piacán, az Albert Cuyp-on, ahol a friss zöldségektől kezdve a legkülönlegesebb holmikig bármit megvásárolhatsz. A virágpiac gyönyörű virágokkal, növényekkel vár, míg a Jordaan negyedben lévő Noordermarkton használt ruhákra, könyvekre és antik tárgyakra is alkudozhatsz.

Ha szereted a sajtokat, nevezz be egy alkmaari kirándulásra. A sajtpiacon az ország szinte valamennyi sajtféléje megtalálható, amelyekből kedvedre kóstolhatsz és otthonra is bevásárolhatsz.


Amszterdam főtere
Amszterdam főtere


Amszterdami virágpiac
Amszterdami virágpiac rengeteg csodászép virággal és növénnyel


A holland főváros éjszaka
A holland főváros éjszaka


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: