2011-09-08 10:12:00• hírek • Póti Orsolya

Utazz Aphrodité, a szépség istennőjének szigetére

Ciprust a helyiek Aphrodité szigetének is nevezik, mert a görög mitológia szerint innen származik a szépség és a szerelem istennője. A természeti csodákban bővelkedő szigeten egész éven át élvezhető a napsütés; kellemes szubtropikus éghajlat, fantasztikus táj fogadja a vendégeket.

A sziget klímája Földközi-tengeri fekvésének köszönhetően rendkívül egészséges, és az év minden napján ideális körülményeket nyújt a szabadban való sportoláshoz. A szigetre a görög nyelv és a görög kultúra jellemző, de az idelátogató turisták könnyen feltalálják magukat, hiszen a ciprusiak többsége igen jól beszél angolul.

Aki még nem volt idén nyaralni az még megteheti, ha többek között Ciprust választja. Itt június elejétől október végéig meleg az átlátszóan tiszta tenger és esély sincs arra, hogy ebben a periódusban essen az eső. A szenvedélyes úszók és strandolók nagy örömére itt igazán élvezhető a fürdőzés.

A szigetország izgalmas történelme közel 10.000 évre nyúlik vissza. Hagyd magát elvarázsolni az antik települések, római színházak, a Troodos-hegységben található kolostorok, freskókkal díszített, bizánci templomok és velencei várfalak látványától. Nem csak a sport és a strandolás szerelmeseit, hanem a kultúra rajongóit is változatos programok,  fantasztikus szabadtéri, zenei és színházi előadások várják. A sziget lakóinak vendégszeretete a garancia arra, hogy kellemes pihenés és igazi kikapcsolódás vár a turistákra ezen a szigeten.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: