2010-03-24 09:31:30• hírek • Póti Orsolya

Utazás és lazítás az ünnepek alatt

Manapság a szabadnapokat  és az ünnepeket szívesebben töltjük kirándulással és utazással, mint otthonüléssel és vendégvárással.

Sokan szívesebben elutaznak az ünnepek alatt, minthogy a sütés-főzéssel vagy vendégvárással töltsék az időt. A Solarex turisztikai iroda utazási ügynökei a Szatmár.ro-nak elmondták, hogy a szatmáriak körében a hétvégi, vagy a párnapos wellness csomagok a legkedveltebbek.

A kikapcsolódni vágyók szívesen elutaznak néhány napra közeli városokba: a legkedveltebb magyarországi úti cél Hajdúszoboszló, Debrecen és Nyíregyháza. A legtöbb turista számára nem csak a lazítás és a wellness a fontos, hanem szívesen meglátogatják a kiválasztott település nevezetességeit, mint például a hajdúszoboszlói Nagy Parkot, a Nyíregyházi Állatkertet, vagy csak egy nagy sétát tesznek Debrecen városközpontjában.

Említésre méltó az is, hogy néhányaknak nem csak a hely szépsége és a kikapcsolódás számít, hanem azt is kiválasztják, hogy milyen gasztronómiai fogásokat  kóstolnának meg. A gasztroturizmus nálunk még nem olyan elterjedt, de néhányan csak  azért választják úti célul Tokajt és Egert, hogy megkóstolják a finom borokat és a magyaros ételeket.

Hazánkban a Firizai Pisztrángozó az egyik olyan kedvelt hely, ahol a turisták finom halkülönlegességeket kóstolhatnak meg. Kikapcsolódás és pihenés céljából sokan mennek  Félix Fürdőre, az Apolo Hotelbe, de kedvelt úticél Szováta is. Rövid időtartamra kevesen vállalnak be szervezett utakat és távolabbi városlátogatásokat, de akik mégis ezt választják, a közeli országok fővárosit látogatják szívesen.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: