2010-04-30 16:43:12• hírek • Szatmar.ro

Utat építenek a szemétgödör felé

Pénteken megkezdődtek a munkálatok a jövendőbeli szemétgödör felé vezető út kiépítésére.

Az eseményen jelen volt Szatmár Megye Tanácsának elnöke, Csehi Árpád Szabolcs, Mircea Govor és Adrian Stef alelnökök, Sorin Stanescu szakmai tanácsadó Romair Consulting Kft képviseletében, Dan Nistor a munkálatokat végző Joint Venture Kft. részéről, Angela Bura programmenedzser, Ioan Seres a megyei tanács keretén belül működő Technikai Igazgatóság vezetője, Gavril Vint Krasznaterebes polgármestere, valamint más meghívottak.

Csehi Árpád Szabolcs elnök elmondta, a most megkezdett munkálatok a normalitás felé vezető út első lépései, és reményét fejezte ki az iránt, hogy az ígéretek szerint ez év július 16-áig befejezi az útépítést a cég. Amennyiben nem tartják magukat a szerződésben vállaltakhoz, a vállalat komoly pénzbüntetésre számíthat, ugyanakkor erre az esetre is van még egy tartalékterv. Ilyen esetben a megye hulladékát ugyanis két település területén fogják gyűjteni, a munkálatok befejezésekor pedig az összes szemetet ebbe a gödörbe fogják hozni, mondta Csehi.

Mircea Govor alelnök hangsúlyozta, hogy ennek az útnak a megépítése nem jelent mást, mint hogy a megyénk is tiszteletben tartja az európai elvárásokat, és reméli, ezzel be is fejeződik az a zűrzavar, ami az Udvari úti szeméttelep körül kialakult.

Adrian Stefan alelnök kifejtette, ez egy történelmi pillanat a megye életében. A Lunaforrás felé vezető út munkálatának elkezdése után, egy újabb, igen fontos út megépítésének helyszínén lehetünk. Ez egy nagyon fontos projekt, és reméljük július 16-án üzemképes lesz az új szeméttelep.

Az épülő út hossza 7.998 méter, a munkálatok összege pedig eléri az 5,2 millió lejt. A teljes projekt összértéke 117 millió lej, melyből 86,5 milliót a Környezetvédelmi Minisztérium fedez, a további 30,5 milliót pedig a Szatmár Megye Tanácsa.


A mai napon beindult az útépítés az új szemétgödör felé
A mai napon beindult az útépítés az új szemétgödör felé


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: