2010-03-29 16:28:37• hírek • Balog Anita

Útat építenek a leendő szeméttelep felé

A Szatmár Megyei Tanács gyűlésésének egyik napirendi pontjaként kis vitát követően elfogadták azt a tervezetet, melynek értelmében Szamosdob község pénzt kapna a Tanácstól útépítésre. Az út a szemetet szállító autókat vezetné a főút irányából a megépítés előtt álló Megyei Szeméttározó felé, elkerülve a település központját.

Amikor felmerült a Megyei Szeméttározó megépítésének kérdése, Szamosdob község húsz hektár földterületet ajánlott fel erre a célra. Jelen állás szerint a szemetet szállító autók Szatmárnémetiből és Nagykároly irányából is Szamosdobon keresztül közelítették volna meg a telepet, érintve a település központját. A szóban forgó település polgármestere arra kérte a Megyei Tanácsot, hogy amennyiben lehetséges, az út kerülje el a faluközpontot, mert az amellett, hogy túlzottan zsúfolttá válna, nőne a balesetveszély is.

Mivel a Szatmár Megyei Tanács már leadta az útvonal tervét, nem volt lehetőség a változtatásra, azonban találtak egy megoldást: támogatják a községet abban, hogy egy nagyjából fél kilométeres elkerülő szakaszt építsen, így a szemetet szállító autók gyakorlatilag a kertek alatt közlekednének.

Az indítvánnyal kapcsolatban a tanács is megértőnek bizonyult - kivéve a liberáldemokrata tanácsosokat. Ők úgy sejtették, hogy ennek az oka csakis a megyei tanácsosok egy csoportjának érdekeit szolgálhatja, Csehi Árpádot pedig azzal vádolták, hogy ő már azt is tudja, ki nyeri meg az út építésének munkálatait. A narancssárgákat persze gyorsan észhez térítették, megértetve velük, hogy az út építéséhez gyakorlatilag a Megyei Tanácsnak köze sincs, a munkálatok licitációját Szamosdob község önkormányzata kell elvégezze.


Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács
Ülésezett a Szatmár Megyei Tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: