2011-01-31 15:55:49• hírek • szatmar.ro

Egyelőre nem épül harmadik híd

Ezt a tervet biztosan elfeledhetjük.
Ezt a tervet biztosan elfeledhetjük.

Elvetette a harmadik szatmárnémeti híd kivitelezésére vonatkozó határozattervezetet a Szatmárnémeti Helyi Tanács, miután a licitet megnyerő bukaresti vállalat több mint a kétszeresére növelte az eredeti kivitelezési tervben megfogalmazott árat.

Sem a pénzügyi, sem pedig a jogi bizottság támogatását nem élvezte a harmadik Szamos-híd kivitelezésére vonatkozó határozattervezet a csötörtöki helyi tanácsülésen, mivel a kivitelezési díjat a duplájára kívánta növelni az a cég, amely éppen az alacsonyabb költségvetéssel nyerte meg az erre vonatkozó licitet.

A cég képviselői a helyszínen az áfa 19-ről 24 százalékosra emelésével, az ajánlat megfogalmazása óta számított inflációval és előre nem látható költségekkel indokolták a kivitelezési összeg növekedését, számításaik szerint ezeket figyelembe véve nem kétszeresével, "csupán" 1,7 -szeresével emelkedett az ár. Ugyanakkor, elmondásuk szerint Romániában még nem alkalmazott új technológiával épülne a híd, ami szintén növeli az anyagi ráfordítást. Azonban ez az indoklás nem győzte meg a helyi tanács jogi bizottságának képviselőit, akik szerint a vállalat a licitet éppen az alacsonyabb ár miatt nyerte meg, ugyanis a pontozásnál ez 20 százalékot számított.

A tanácsosok végül egyhangúlag a határozattervezet elhalasztása mellett döntöttek, azonban azt többen is hozzátették, nem a harmadik híd ötletét vetették el, hanem azt, hogy egy indokolatlanul magas, idő közben változtatott összegért végeztessék azt el. Ilyés Gyula polgármester azt is elmondta, sajnos nincs lehetőség arra, hogy EU-s forrásból építsenek hidat, ugyanis ilyen célt támogató pályázati kiírás nem létezik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: