2016-07-12 14:22:46• hírek • refszatmar.eu

Út az út felé

Míg asszonyaink a Nőszövetségi Konferencián képviselték gyülekezetünket, a kisbábonyi férfiak sem tétlenkedtek hátradőlve." - számolt be lapunknak Varga Botond lelkipásztor

A HEKS - Svájci Evangéliumi Egyházak Segélyszervezete és a Diakonie Austria segélyszervezet céladományának a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókján keresztül elnyert pályázati pénzéből, a Halmi Polgármesteri Hivatal támogatásával és a Kisbábonyi Református Egyházközség saját anyagi hozzájárulásával elkészült a nemrég átadott ravatalozóhoz vezető járda.

Már péntek este hozzáláttak a terep előkészítéséhez. A kaviccsal leszórt úton kijelölték a járda nyomvonalát, eltakarították a fölösleges földet, előkészítették a másnapi munkát. Ezután már a reggeli eső sem tántorította el őket attól, hogy figyelve a szeszélyes időjárás változását, elinduljanak a munkára.

Szombaton a déli harangszó már keveredett a betonkeverők hangjával. Igazi csapatmunka eredménye az elkészült lejáró, hisz mindenki kivette belőle a részét, akinek fontos a temető megközelíthetősége. Ifisektől a gyülekezet idősebb tagjaiig mindenki tudta, hol a helye. És mindenki kezére, szemére, eszére szükség volt!

A munka folytatódni fog, hisz egyetlen dolog akadályozta a cél száz százalékos megvalósítását: elfogyott a kavics, így az utolsó tizenöt méter megöntése a következő hétvége feladata lesz! Még a héten elkészül a korlát is, hogy a már nehezen közlekedő idős és beteg személyek számára se legyen lehetetlen, vagy túl megterhelő egy-egy virrasztó vagy temetés alkalmával a ravatalozó megközelítése, vagy szerettük sírjánál az elcsendesedés.

Az elmúlt hetekben a temetőlejárat kivilágítása is elkészült, így a kapu mellett található kapcsolóval a bejárattól a kápolnáig elhelyezett világítótestek szavatolják a balesetmentes megközelíthetőséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: