2013-04-29 12:33:13• hírek • Szatmar.ro

Út a leendő autópályához

A Bihar megyei Margitta város és a szatmári Tasnád között húzódó 191-es megyei út korszerűsítéséről szóló szerződést írták alá pénteken a Szatmár megyei önkormányzat székhelyén. A beruházás összértéke 83 890 745,99 lej, azaz körülbelül 18 631 623 euró.

A szükséges pénzösszeg jó részét az úgynevezett Regionális Operatív Program 2-es prioritási tengelye, mely keretében a regionális és helyi infrastruktúra javítására szántak támogatást, ezen belül a 2.1-es jelzésű művelet - megyei, városi úthálózat rehabilitációja és modernizálása, beleértve a terelőurak építését vagy rehabilitációját - révén biztosítják.

Bihar megye helyhatósága partnerségi szerződést kötött a Szatmár Megyei Tanáccsal, illetőleg Tasnád és Margitta városok önkormányzataival. A partnerségi szerződést 2008-ban írták alá, majd kidolgozták a pályázatot, mely az első elbírálási körben nem nyert finanszírozást. Az operatív program 2013 végén ér véget, így az eddig fel nem használt pénzösszegeket leosztották azon pályázók között, amiknek terve magas pontszámot ért el, de nem kaptak támogatást.

Ebben a „második körben" kapott támogatást ez a beruházás, mely révén a szatmáriak könnyebben megközelíthetik a leendő autópályát.

Út a leendő autópályához

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: