2011-11-22 09:00:40• hírek • Szatmár.ro

Út a Karácsonyba

Adventi imaórákkal készül az ifjúság Krisztus fogadására, a Karácsonyba való méltó megérkezésre.

Azért, hogy a Karácsony valódi élmény lehessen, ne egyszerű ajándékozási lehetőség, vagy pihenőszabadság, vakáció, készülnünk kell. Közelítenünk kell lelkünket az élményhez, amely (az emberiség egyik legnagyobb eseményének), a Megváltó születésének örömében teljesedik ki. A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Ifjúsági Irodája ezt az élményt akarta segíteni, ébreszteni, erősíteni a fiatalokban, amikor idén is elkészítette segédanyagát az Adventi Ifjúsági Imaórákra. Számos plébánia jelezte is igényét, kérte az iroda segítségét, hogy írott anyagával támogassa az imaórák helyi megszervezését. Ennek alapján Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is hétről-hétre találkoznak majd a fiatalok, és egymás plébániáját látogatva haladnak együtt a megtestesülés titka felé.

A találkozások ívét tekintve, Advent első vasárnapján Szatmárnémetiben a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) templomban „Szállj közénk" mottóval a várakozásra figyelnek, amely sokszor türelmetlen, de minden esetben szép, mert tudjuk, nem hiába történik. A második vasárnapon a Szent Család templomban „Úton lenni" gondolattal igyekeznek utat készíteni önmagukban Isten és embertársaik felé. Advent harmadik vasárnapján „Legyetek derűsek" felkiáltással a Kis Szent Teréz templomban az örömhírt szeretnék közvetíteni, amelyre kereszténységünkben a megkeresztelkedésünk pillanatában meg lettünk hívva. A felkészülés végén, a negyedik vasárnapon a Szentlélek templomban fognak „Igent mondani" a megérkező Jézusra, tudatosítva vállalt feladatukat a világban, keresztényként.

Az imaórákra Szatmárnémetiben minden alkalommal este hét órától, az esti szentmiséket követően kerül sor. Nagykárolyban Advent első vasárnapján a Kalazanci Szent József templomban találkoznak négy órától, majd a Szentlélek templomban három órától, végül pedig a Fatimai Szűz Mária templomban öt órától töltenek el együtt imádságban, elmélkedésekkel és alkalomhoz illő énekekkel egy órát.

Az Adventi Ifjúsági Imaórák alatt a templomok nem csupán a fiatalság, hanem minden érdeklődő előtt nyitva állnak, a találkozásokra mindenkit szeretettel hívnak.

Adventi ifjúsági Imaóra 2009-ben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: