2011-07-14 13:21:54• hírek • M. T. R.

Út Börvely és Tiborszállás között

Kiss Zoltán alpolgármester
Kiss Zoltán alpolgármester

A határon átívelő projektek életrevalóságának bizonyítéka a magyarországi Tiborszállás és a Romániához tartozó Börvely községek együttműködése. Kiss Zoltán, utóbbi község polgármestere tájékoztatta hírportálunkat arról, hogy 2012. december 31-éig elkészül az az aszfaltozott út, amely összeköti majd a két települést.

A közös projekt vezetője ugyan Tiborszállás, mégis némileg több pénzt használnak majd fel a börvelyi megvalósításokra. Ugyanis a Nagykároly melletti község területén 5,5 kilométernyi új aszfaltos út lesz, a határ másik oldalán pedig 4 km. Ennek megfelelően a 4,5 millió euró összköltségvetésű projekt nagyobbik hányadát, hozzávetőleg kettő és fél milliót a börvelyi önkormányzat használ fel, kettőt pedig értelemszerűen a tiborszállási.

Az együttműködés révén saját határátkelője lesz Börvelynek. Vagyis Kiss Zoltán elmondása szerint abban reménykednek, hogy mégsem. Hiszen vélhetően addigra Románia schengeni csatlakozásának minden akadálya megszűnik, s így a névleges határátlépőn mindösszesen személyi igazolványaik felmutatásával juthatnak át a börvelyiek.

Természetesen közbeszerzési eljárást kell hirdetnie mindkét önkormányzatnak a beruházás kapcsán, erre még most nyáron sor kerül. S előreláthatóan akár ősszel megkezdődhetnek a tulajdonképpeni megvalósítási munkálatok, azonban az elöljáró inkább a tavaszi kezdést tartja életszerűbbnek. Mindenesetre a jövő év végére meg lesz az út - hangsúlyozta.

Egyébként az együttműködésre a két település helyhatósága között bőven volt már példa. Hírt adtunk mi is arról, hogy egy együtt elkészített katasztrófavédelmi projektben 165 ezer eurónyi támogatást nyertek el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: